У Рівному презентували проект переведення котелень на альтернативні відновлювані джерела енергії. Захід проводили в актовій залі "Рівнетеплоенерго". Обговорювали проект як представники громадськості так і депутати міської ради. Деталі у наступному сюжеті.

Запровадити переведення котелень на альтернативні відновлювальні джерела енергії пропонують на підприємстві "Рівне теплоенерго". Пояснюють це дозволить не лише заощадити а й захистити в якійсь мірі енергетичну безпеку України.

Перш за все це економіка раз, друге так працює фактично вся Європа...тобто те тобто те що ми хочемо робити з твердопаливними котлами, це енергетична безпека, це не залежність у тому числі і нашої держави, це коли ми виконаємо всю програму, дасть можливість зменшити навантаження на населення в тому числі і через зниження тарифу, - розповів директор ТОВ "Рівне теплоенерго"

Олександр Корчинський переконаний переходити на альтернативні джерела опалення потрібно вже. Адже з цього року закінчується контракт з Росією на постачання газу. І новий контракт під питанням. Крім того, за словами інвестора проекту Івана Надєїна перехід на альтернативні джерела дозволить цілий рік постачати у Рівному гарячу воду.

Ми дали гарячу воду зараз і вивісили всім заплатіть за тепло, щоб ми вам могли давати гарячу воду. Знов не платять за тепло, знов ідуть не платежі. Там де є біомаса це Київська, Гончара, не знаю чи буде це Герцена, Курчатова, там ми даєм гарячу воду, там де біомаси нема, ми скоріш за все будемо консультуватися з містом. Можливо з першого травня ми відключимо гарячу воду бо нам нема просто чим заплатити за номінації. НАК нам просто не дасть газ, - говорить інвестор проекту.

Присутні на презентації проекту представники екологічних організацій запевнили що в них нема претензій щодо чистоти роботи оновлених котелень. Робили навіть заміри які показали що все в межах норми. А міські обранці переконані такий проект місту вкрай необхідний. Але при цьому рівняни не повинні відчувати жодного дискомфорту.

Для мене особисто також питання екології важливе, але суттєвий аргумент те, що ці котли доставляються паралельно. Тобто не говориться про те, що газові котли забираються. Я казав і кажу, що буду відстоювати інтереси громадян в плані того, що якщо десь по ходу роботи підприємств виявиться відхилення від норми в плані екології це елементарно робиться переводиться назад на газ і ситуація ставиться на баланс, - сказав секретар Рівне ради.

На презентації були і жителі будинків по вулиці Герцена, які раніше виступали активно проти переоснащення котельні. Кажуть презентація і відкритість підприємства ТОВ "Рівне теплоенерго" сьогодні їм сподобалась.

Презентація мені дуже сподобалась. По-перше це було відкрито. І ви знаєте я слухала і в мене були якісь коментарі, але я стримувала себе і побачимо цю роботу, - поділилася враженнями мешканка будинку на вулиці Герцена, 18.

Загалом у місті планують перевести на тверде паливо близько десятка котелень, а також збудувати ТЕЦ на Князя Володимира. Щоправда для цього потрібно ще погодження депутатів міської ради.  

Дивіться також: у Рівному перевіряли якість газу (ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber