Сьогодні 28 лютого у Рівному почала працювати медична інформаційна система Helsi. Відтак, пацієнти зможуть записатися на прийом до лікаря через інтернет. Це можна зробити, як за допомогою комп'ютера так і за допомогою телефону. Втім, це не означає, що відмінять запис до лікаря через реєстратуру. Про нововведення - дивіться детальніше далі.

Біля реєстратури у Центрі ПМСД "Центральний" черга. Люди хочуть записатися на прийом до лікаря. Це займає 5 хвилин на одного пацієнта, розповідає медичний реєстратор Ірина Поліщук.

Відсьогодні у трьох центрах первинної медико-санітарної допомоги Рівного запрацювала електронна система Helsi. Відтак, люди можуть записатися на прийом до лікаря через інтернет. Потрібно зайти на сайт Helsi, вибрати своє місто, заклад і лікаря.

Фахівці, лікарі та реєстратори пройшли місячний курс навчання, як користуватися цією системою. Впродовж тижня лікарі вже тестували її. І за цей час 15% рівнян записалися до лікаря онлайн.

Дивіться також: Пасивність голови чи байдужість селян: чому на Здолбунівщині не ліквідовують стихійне сміттєзвалище (ВІДЕО) 

Через цю систему сімейні лікарі також можуть направляти пацієнта до вузькопрофільних спеціалістів. Ми запитали у пересічних рівнян чи будуть вони користуватися електронним записом чи і надалі реєструватимуться по телефону чи на місці у поліклініках.

Окрім того, нова система дозволить лікарям відмовитись від паперових карток. Вони будуть електронні.

Вся інформація про пацієнта, результати аналізів та інше - буде зберігатися в особистому електронному кабінеті пацієнта.

Рівнянин обов'язково повинен дати згоду на обробку персональних даних, які будуть розміщені на сервері. Доступ до нього матиме лише пацієнт та лікар. До слова, вже з 1 квітня "Доступні ліки" видаватимуть за електронним рецептом.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber