Не з коштовного каміння, проте щиро і з любов'ю. Сьогодні у Рівненській обласній універсальній бібліотеці відбувся майстер-клас з виготовлення незвичних прикрас. Їх робили люди з обмеженими можливостями. У справу вони вкладали всю душу.

Десять з цієї сторони і десять ось тут, щоб ваші квіточки були посередині, між цими такими кругленькими макаронами  

Пані Марія більше 5-ти років проводить різні майстер-класи для людей з особливими потребами. Сьогодні допомагає їм виготовити намисто до Дня матері.

От зараз вони ніби намистинки нанизують на ниточку. Макарони. В той час у них іде розвиток моторики дрібної. Їм це покращує мову. Вони займаються самостійною роботою. Я їм звичайно допомагаю, але намагаюся привчати до того, що вони повинні це самостійно робити, - розповідає працівниця бібліотеки Марія Новікова. 

Не з першого разу, проте виходить в Олександри. У дівчини ДЦП. Вона старанно робить намисто і не одне.

"Я роблю для мами, баби і сусідів", - розповіла учасниця майстер-класу Олександра.

Їй допомагає дідусь.

"От сиджу також. Намисто ось це роблю. Хотів їй допомагати, але вона каже, що сама буде робити" СТИК "Аби їй подобалося, то і мені подобається", - Микола Косянчук прийшов на майстер-клас з онучкою.

Такі заходи, для особливих людей, проходять щотижня в Рівне нській обласній бібліотеці. Кожного разу щось нове.

Ми куховарили тут. Робили салати різні, навіть вінегрет. Я так його люблю. Він такий добрий, - ділиться враженнями Ірина.

Та найголовніше, кажуть організатори майстер-класу, це те, що люди між собою спілкуються, обмінюються емоціями та корисно проводять час.

Дивіться ще: подаруй усмішку. У Здолбунові для людей, які перебувають в інтернаті влаштували день краси (ВІДЕО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber