У Рівному відкрили літній табір для особливих дітей. Він вперше діятиме на базі інституту післядипломної освіти. Там для особливих діток проводять піскову та казкотерапію, майстер-класи, а ще навчатимуть плавати та основам карате. І все це безкоштовно.

Це Ярослав. Йому 10 років. Сьогодні у нього хвилюючий день - він вперше пішов до літнього табору для дітей з особливими потребами. Підтримати сина прийшла його мама.

Залишати дитину просто не можна при якомусь там діагнозі. Треба займатися з дитиною. Вони піддаються навчанню такі дітки. Це не є проблема, - розповідає мама Наталія. 

Кравчук Галина дізналася про хворобу свого сина, коли йому було 3 роки. Тоді одразу залишила роботу і пішла вчитися на психолога, аби розуміти свою дитину.

"У нього синдром Аспергера. Спочатку я думала, що це кінець, але насправді це був поштовх. Це був поштовх для розвитку мене, пошуку порятунку для дитини"

На перший погляд хлопчика не відрізняється від інших. Він цікавиться географією та може назвати звірів на трьох іноземних мовах.

Читайте щеяк і де відпочивають рівняни з дітьми: мами діляться досвідом

Таких особливих діток на Рівне нщині чимало. Вони займаються у профільних, інклюзивних центрах. А для того, щоб вони мали змогу швидше соціалізуватися, на базі інституту післядипломної педагогічної освіти відкрили літній табір.

Ідея викликала захват у батьків, тому що влітку діти, на жаль, позбавлені можливості розвиватися, а в роботі з такими дітьми потрібна безперервність, - говорить завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Оксана Колодич.

З особливими дітьми щодня займатимуться фахівці, психологи та волонтери. Щодня нові завдання: арт-терапія, карате, квести, плавання та інші майстер-класи. Все це безкоштовно. Доплата лише за харчування.

Це діти, які так само соціалізовані, як і ми, проте зовсім з іншими особливостями для нашого спілкування, взаємодії. І даний табір дає їм можливість ще більше соціалізуватися у нашому суспільстві, - розповідає практикуючий психолог, тренер Анастасія Панасюк.

Діятиме табір до 12 липня. Поки що він нараховує 13 особливих дітей. Наступного року організатори планують зробити його інклюзивного спрямування.  

Читайте ще: поради рівнянам: чим зайняти дітей влітку?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber