У Рівному скаржаться на водіїв-порушників, які на великій швидкості проїжджають повз їхні під'їзди. Таким чином вони доїжджають до закладів харчування, які знаходяться з іншого боку будівлі. Мешканці багатоповерхівки вирішили самотужки боротися з порушниками.

Мешканці будинку на вулиці Чорновола, 60 обурюються активним рухом автомобілів у їхньому дворі. Говорять, що з іншого боку будівлі - знаходяться заклади харчування, до яких немає прямого під'їзду. Тому транспорту і доводиться проїжджати через двір. І зазвичай, автомобілі їдуть швидко.

Раніше з фасаду будинку машини під'їжджали і без проблем ходили собі по кафешкам по ресторанам і було менше машин. Зараз з фасаду поставили стовпчики обмеження руху відповідно всі машини які їдуть, вони їдуть від сторони нашого подвір'я зі сторони будинку. Їдуть не з обмеженою швидкістю. Їдуть 50-60-70 км за годину, - розповіла голова ОСББ на вул. Чорновола, 60 Тетяно Шокало.

У дворі будинку грається багато дітей. Щоб уникнути нещасного випадку люди за власний рахунок встановили "лежачих поліцейських".

Через день приїхала служба поліції разом з іншими профільними службами і демонтували його. Через 2 тижні їде автомобіль БМВ і на швидкості збиває дворічну дівчинку.

Малечу госпіталізувати в лікарню з травмами. У поліції ж говорять, прибрали "лежачих поліцейських" бо вони були встановлені - незаконно.

Для того аби їх встановити їм необхідно було розробити схему організації дорожнього руху та погодити з відповідним підрозділом УПП. тобто вони були встановлені незаконно та самовільно. Нами тому і був виданий припис на їх демонтаж, - каже т. в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху УПП Рівне нщини Костянтин Семенюк.

Після нещасного випадку мешканці будинку заговорили про повернення обмежувачів швидкості. Аби правомірно вирішити це питання, люди прийшли на профільну комісію до міськради Рівного. Вони просили дозволу на встановлення "лежачих поліцейських". Члени комісії вирішили розробити схему організації дорожнього руху. Та дозволити встановити обмежувачі руху.

У поліції ж говорять, що саме біля цього будинку встановити обмежувачі швидкості - не просто.

Є державні стандарти України, які в свою чергу надають перелік місць де вони можуть бути встановлені. Дана вулиця не підпадає під жодній критерій для встановлення даних засобів обмеження швидкості.

Тобто, просто встановити обмежувачі руху на Чорновола, 60 - мешканцям не вдасться, якщо не буде дотримано всіх вимог законодавства.  

 

Дивіться ще: здорожчення та відпустки: у Рівному побільшало охочих виготовити закордонний паспорт

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber