Сьогодні, 27 травня, у Рівненському міському суді відбулось засідання щодо обрання запобіжного заходу Ігорю Мічуді, начальнику ДАБІ Рівненської області.

Нагадаємо, чоловіка підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у сумі 400 тисяч гривень.

Сьогодні біля приміщення суду зібрались незадоволені забудовники. Тримаючи в руках плакати «Мічуда хабарник» вони вимагали обрати найсуворіший запобіжний захід начальнику районного ДАБІ. Чоловіки говорять, що Ігор Мічуда безпосередньо вимагав кошти і у них.

Захист підозрюваного клопотав щодо виклику на засідання свідків. Безпосередньо тих людей, які були присутні під час затримання.

Суд задовільнив це клопотання.

В своїй промові представник військової прокуратури зазначив, що під час затримання Ігор Мічуда мав при собі предмет зовні схожий на пістолет. Погрожував правоохоронцям та чинив опір. Окрім того, представник прокуратури зазначає, що підозрюваний може впливати на свідків. Саме тому просять суддю обрати Ігорю Мічуді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Окрім того, у прокуратурі зазначили, що неправомірна вигода була перерахована на рахунок фірми. Мовляв, її директором є син Ігора Мічуди, якому також повідомлено про підозру.

Підозрюваний, в свою чергу, повідомив що його син там працював комерційним директором. Наразі ж він до неї немає відношення.

Читайте щеРівне нський міський суд пікетують противники Мічуди (ФОТО, ВІДЕО)

Жінка, в якої відбувалось затримання Ігора Мічуди, виступила як свідок. Вона розповіла, що під час затримання правоохоронці пошкодили їй руку. Окрім того, по деталям розповіла як відбувся обшук та затримання підозрюваного. Та зазначила, що Ігор Мічуда не використовував пістолет та не чинив опір.

Суд відправився в нарадчу кімнату для прийняття рішення. 

ОНОВЛЕНО: 

Суд обрав Ігорю Мічуді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Захист заявив, що будуть подавати апеляцію.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber