Двох собак однієї з найагресивніших пород помістили у Рівненський стерелізаційний центр. Мова йде про тибетських мастифів, розплідник яких знаходиться на території колишнього "Радіозаводу". До слова, зараз там знаходиться близько 300 собак цієї породи. Тож як вилучали тварин, дивіться далі.

Підприємця Юрія Бойка, який розводить тибетських мастифів в приміщенні колишнього Радіозаводу, суд зобов'язав виселити їх. Однак чоловік цього не зробив. Виконавча служба близько року намагалася виселити псів. І нарешті вдалося. Щоправда лише декількох собак. Бо міський стерилізаційний центр при КАТП-1728, мав місце лише для двох тибетських мастифів.

Та щоб вилучити хоча б двох собак виконавча служба залучила: ветеринарів, зоозахисників, та поліцію.

Сам ж підприємець Юрій Бойко, який ймовірно є власником розплідника, самовільно зайняв ділянку на вулиці Данила Галицького, 25. Договір оренди закінчився ще 27 листопада 2014 року. Відтоді утримувач розплідника користується територією незаконно, без погодження з Рівне нською міською радою. До слова, зараз там перебуває понад 300 собак.

Зараз двоє мастифів перебувають у вольєрі, якого привезли разом з собаками з колишнього приміщення Радіозаводу. Псам близько 11-12 місяців. Вони спокійні та піддаються соціалізації, кажуть працівники стерилізаційного центру.

Наталія Ющук додає, собаки не мають пасторів та офіційного власника. Тибетські мастифи будуть в стерилізаційному центрі доти, доки не знайдеться власник, який доведе у суді, що ці собаки його.

До теми: 

Територію Радіозаводу звільнили від мастифів (ФОТО)