У Рівному розпочався 15-тий фестиваль "Різдвяних піснеспівів". У Покровському соборі відбулося урочисте відкриття під назвою «Радуйся земле, син Божий народився…». Фольклорні колективи з усієї області радували прихожан своїм виконанням колядок та щедрівок. Різдвяний настрій переймали і наші журналісти.

Архієреський хор "Знамення" бере участь у "Різдвяних піснеспівах" вже в 15-те. Регенти хору кажуть, пам'ятають, як разом з Покровським собором розпочинали ідею фестивалю.

Регент Володимир Іванник додає, для їхнього хору свято Різдва Христового має особливе значення, тому до фестивалю готуються з великою радістю.

У фестивалі "Різдвяні піснеспіви" взяли участь вісім дитячих та дорослих фольклорних колективів. Впродовж заходу вони радували прихожан собору колядками та щедрівками. Пані Анна вирішила долучитися до святкування разом із сином.

Організатори заходу кажуть, фольклорні хори колядуватимуть також і в інших храмах Рівного. По закінченню фестивалю відбудеться Різдвяна феєрія за участі кращих колядників, які отримають грамоти та солодкі подарунки.

Автор: Анастасія ФЕЩУК, Олександр БОЙКО.

Дивіться також: 

Як у Рівному на Різдво патрульні народ розважали [ВІДЕО]