У Рівному показали як проходить сертифікація продуктів. Працівники обласної фітосанітарної лабораторії продемонстрували перевірку тієї сировини, яку постачають на місцеві ринки та на експорт. Серед них овочі, фрукти та деревина. Як виглядає експертиза, дізнавались наші журналісти.

Так перевіряється якість деревини у Рівне нській обласній фітосанітарній лабораторії. Зараз фахівці визначають рівень пошкодження сосни короїдами. Після огляду зразок передають на наступний етап експертизи.

Окрім деревини на експертизу в лабораторію доставляють торф, приправи, спеції, овочі, фрукти. Все, що є рослинним матеріалом перевіряють на наявність шкідників та збудників хвороб.

За результатами експертизи кожного зразка визначають фітосанітарний стан усієї партії вантажу. Висновок експертів є підставою для сертифікації продукції і змоги постачати його на місцеві ринки.

Підприємці подають зразки у сейф-пакетах на фіто-санітарне дослідження. У лабораторії кажуть, ціни на експертизу помірні.

Перевірити будь-який зразок рослинного походження може кожен громадянин. В лабораторії кажуть, найбільший попит має посівна продукція весною. Задля хорошого врожаю господарі перевіряють якість грунту, картоплі чи іншої культури. Також перевіряють свою продукцію - підприємці.

Читайте також: 

Через ожеледицю у Рівному переповнені травмпункти