На Рівненщині запускають соціальний проєкт із розвитку мініпекарень. Розпочали з Рівного, а саме випікали «Хліб дружби» в одній з пекарень. До реалізації дійства долучалися місцева влада та польський пекар-волонтер.

Олександр Бордіян пекар з Бучі. Вимушено переїхав з сім'єю до Рівного у квітні. До того як стати пекарем працював в айті-сфері. Втім вже 7 років випікає хлібо-булочні вироби. Знає чи не усі тонкощі цієї справи. До пекарні у Рівному привіз і рецепти свого хліба, які нині смакують рівняни.

Нову ініціативу із запуску невеликих пекарень, рівненська влада започаткувала з польським пекарем-волонтером Яцеком Полєвським. Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль впевнений - це гарний старт для розвитку малого бізнесу у громадах області.

Яцек Полевський з першого дня війни почав займатися волонтерством. Жахливі кадри з Бучі просто змусили пекаря допомогти Україні. Саме тоді він привіз у населений пункт 500 кілограм борошна. Нині долучився до відкриття міні-пекарень, бо впевнений - це допоможе розвивати економіку Рівненщини та дасть нові робочі місця.

З початку війни у пекарні Рівного працювали 5 внутрішньо-переміщених осіб. Нині з них тут трудяться двоє людей. Власник закладу Володимир Горбатюк розповідає з моменту закваски тіста і до того, як хліб з'являється на вітрині проходить 36 годин. Запевняє, його заклад завжди намагається дивувати рівнян різними смаколиками.

На старт проєкту із відкриття мініпекарень організатори випекли так званий "Хліб дружби". Тепер місцева влада разом з польськими волонтерами розробляють спеціальну карту, де саме в регіоні можна відкрити невеличкі пекарні.

Читайте також: Переселенець з Київщини пече хліб для рівнян