Вчора, 20 лютого, правоохоронці презентували проект "зелена кімната" для роботи з дітьми, які постраждали чи стали свідками насильства.

Зелена кімната для дітей – це два суміжних приміщення. В одному з них ігровий зал, де з дитиною працюватиме психолог чи медик, інше — це кімната для спостереження, де перебуватимуть слідчий та інші працівники поліції. Кімнати розділені дзеркальним склом, за яким дитина не бачить правоохоронців.  

Використовуючи спеціальні методики і комфортні умови, є можливість мінімізувати стрес, та переживання дитини під час перебування у поліції. Такі сучасні методи роботи з неповнолітніми, які передбачені Конвенцією Ради Європи про захист дітей. Під час з спілкування з потерпілими використовується аудіо та відеозаписуюча техніка, для того щоб не травмувати дитину повторними допитами.

Читайте ще: у Рівному виявили неповнолітніх з ножами

Відомо, що у рамках запровадженого на Рівне нщині проекту таку «зелена кімната» створили вперше у Сарнах. Однак впровадження європейських методів роботи поліції триватиме надалі і подібні дитячі приміщення облаштовуватимуться і в інших районах області.

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube