У середу, 22 травня, у Костополі урочисто відзначили найталановитіших дітей району. Цьогоріч нагороди отримали 63 юні науковці та спортсмени. Серед них – переможці та призери ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад із базових дисциплін, ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, міжнародних і всеукраїнських конкурсів, змагань, турнірів.

 

Церемонія нагородження «Веселкове розмаїття успіху» відбулася у Костопільському культурно-дозвіллєвому центрі «Свиспан Лімітед», де на дітей чекала традиційна червона доріжка, квіти, подарунки, фотосесії та вітання. Сімнадцятий рік поспіль головним меценатом заходу є деревообробне підприємство ТОВ «Свиспан Лімітед», що постійно підтримує та опікується юними талантами району. На святі компанія вручила премії 80 дітям у різноманітних номінаціях.

Нагородили учасників дипломами, статуетками, переможців грошовими преміями та іншими подарунками у 9 номінаціях, зокрема «Розумник року», «Ерудит року», «Дослідник року», «Креативність року», ««Інтелект року», «Спортивна гордість року», «Інтелектуальна гордість-2019», «Учитель нового покоління-2019», «Найкращий заклад року».


«Інтелектуальною гордістю-2019» став учень 11 класу Костопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Назарій Козачок – переможець обласних олімпіад із хімії, екології та біології та ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, секція «Екологія». Про свою наукову роботу він розповідає:

- Для своєї роботи досліджував поширення амброзії повнолистої у Костополі. Амброзія – це небезпечний бур'ян, саме тому я вирішив взятися за вирішення та описання цієї проблеми. Головною причиною поширення амброзії є те, що люди нічого не знають про її поширення. Протягом двох років ми проводили дослідження. У перший рік я не потрапив на всеукраїнський етап, але не здався і продовжив своє дослідження. Подібні конкурси для дітей потрібні, бо в них можна розкрити себе, вони допомагають повірити в себе. Свою майбутню професію я планую пов'язати із наукою. Хочу вступати до політехнічного університету у Києві на факультет біотехнологій.

Карина Похозей, вихованка Костопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка», цьогоріч посіла ІІ місце участь у другому етапі конкурсу МАН України, проте у секції «Мистецтвознавства».

- Робота полягала у тому, щоб розкрити на портретах душу людини. Робота має назву «Розмаїття граней характеру духовного світу на портретах О.А.Кіпренського». Оскільки я цікавлюся мистецтвом, зокрема образотворчим, то мені було цікаво працювати, хоча іноді й складно. Дуже вдячна ТОВ «Свиспан Лімітед» за підтримку, грошові премії. Хоч всі працюємо для свого розвитку, але декого треба й заохотити працювати над собою та розвиватися, - розповіла Карина.

Одинадцятикласниця Костопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка» Тетяна Вовчук, виборола І місце у ІІ етапі та ІІІ місце на Всеукраїнському (третьому) етапі змагання у секції «Українська мова». Вона переконана:

- Цей конкурс дає вагомий багаж знань, успіх та відчуття того, що ти чогось вартий. Тож хочу дати пораду молодим науковцям, які не вирішили чи продовжувати їм займатися наукою: завжди обирайте складніший шлях – там менше конкурентів.

Серед нагороджених на спортивні досягнення була Світлана Жульжик. Дівчина з 13 років займається легкою атлетикою і нині є багаторазовою чемпіонкою України з легкої атлетики з бігу на 800 м. У 2018 році на Олімпійських іграх вона отримала шосте місце, сьоме місце – на Чемпіонаті Європи, за що й отримала нагороду у номінації «Спортивна гордість року».

Начальник відділу освіти Костопільської районної державної адміністрації Наталія Беляновська розповіла, що переможці та призери ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад із базових дисциплін, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, міжнародних і всеукраїнських конкурсів, змагань, турнірів отримали грошові винагороди на щорічному районному зльоті «Творча обдарованість», який проводять уже 21-й раз. Подібні заходи важливі, оскільки у такий спосіб підводяться підсумки роботи за увесь навчальний рік:

- Костопільщинні, як завжди, є ким пишатися - наш район посів І місце на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук України, виборовши 20 призових місць. А команда учнів-олімпійців зайняла третє місце серед районів, здобувши 41 призове місце на обласному етапі Всеукраїнських олімпіад. Завдяки постійній співпраці з меценатом ТОВ «Свиспан Лімітед» діти багато років знають про те, що за свою своїй працю, талант і наполегливість вони можуть отримувати хороші грошові премії. Маю сподівання, що отриманий досвід, знання і досягнення наших дітей стануть запорукою їх майбутніх життєвих перемог.

Директор ТОВ «Списпан Лімітед» Юлія Федишин зазначила:

- Сучасна молодь – справді талановита в усіх аспектах, вона креативна, дієва, наполеглива. Нам, безумовно, приємно щороку долучатися до реалізації такого заходу та стимулювати у дітях бажання навчатися, розвиватися, чогось досягати. Я хочу побажати всім дітям надалі досягати успіху і будувати своє майбутнє в Україні. І я впевнена, що в нашій державі все буде добре.

Окрім школярів, своє визнання та нагороди отримали 80 педагогів району, які зуміли відкрити та підготувати переможців Всеукраїнських олімпіад, конкурсів МАН, турнірів та змагань. У номінації «Учитель року» нагородили учителя історії Костопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка» Удодік Наталію Антонівну.

А символ заходу «Мудра сова» цього року завоювала команда учнів Костопільського НВК «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка».

Крім того, на захід завітали почесні гості та меценати району, які долучилися до нагородження та відзначення інтелектуальної молоді, зокрема голова Рівне нської обласної ради Олександр Данильчук, депутати обласної ради Руслан Потапчук та Василь Кльоп, голова Костопільської районної ради Сергій Ткачук, голова Костопільської районної державної адміністрації Олександр Середа, заступник голови Костопільської районної державної адміністрації Оксана Кіптель, заступник директора з навчально-виховної роботи навчально-методичної роботи Малої академії наук України в Рівне нській області Олександр Мазур, керуюча справами Костопільської міської ради Ніна Ткачук.

Гарним подарунком для всіх гостей, учасників зльоту були виступи вихованців Костопільського Будинку школярів та юнацтва. Акробати, гімнасти, музичні колективи та світлове шоу створили радісну та феєричну атмосферу справжнього свята талантів.