Легендарний розвідуваний батальйон ОК «Захід» повернувся на місце постійної дислокації. А саме у місто Дубно, що на Рівненщині. Розвідники півроку провели у зоні бойових дій. За цей час один військовий загинув. Є й поранені. Як зустрічали їх вдома, розкажуть наші журналісти.

Із сльозами на очах та емоціями радості, на Дубенському залізничному вокзалі зустрічали захисників нашої країни. Вони 6 місяців воювали на Донбасі проти Російських загарбників. З нагоди повернення розвідувального батальйону просто на залізниці діти співали військовим пісні та роздавали гвоздики.

"Особовий склад з честю і гідністю виконав бойове завдання, не жалкуючи своїх сил, зараз після важкої праці бо робота була пророблена дуже важка, тому що бойові дії, вони радості нікому не приносять. СТИК Зараз прибули на заслужений відпочинок і далі, після відновлення боєздатності, після бойового злагодження знову повертаємося для виконання свого бойового обов'язку.", - говорить командир розвідувального батальйону.

Урочистості продовжилися й у самому місті. Військовослужбовці розвідувального батальйону ОК «Захід» , пройшлися центральною прощею міста. Наших захисників дубенчани зустрічали аплодуючи, чимало з них не стримували своїх емоцій. Також, із області приїхали рідні військових.

"Три з половиною місяці він був там на медичній роботі, повернувшись хоче назад, а як буде - будемо бачити. Ну важко чекати, бо як то кажуть, материнське серце все життя чекати повинне, бо то хлопці", - каже мама військовослужбовця. 

Усім присутнім військовослужбовці показали свої навички рукопашного бою, поводження зі зброєю та військовою технікою.

Дивіться також: Чому в Здолбунові досі не розпочали будівництво притулку для тварин? (ВІДЕО) 

З початку війни на Сході України, військовослужбовці окремого розвідувального батальйону ОК "Захід" виконують там бойові завдання. Діляться, найгарячішими точками були: Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Широкине, та бої під Горлівкою. У центрі Дубна військовим вручали державні та відомчі нагороди.

"Це був показовий виступ, щоб заохотити людей, йти до служби, адже, тут навчають професіоналів. Доводилося використовувати ці прийоми на Сході, не знаю як вам це правильно сказати - Скільки часу ви там були? - з 2014 року." , - говорить військовослужбовець. 

Деякий час батальйон перебуватиме на заслуженому відпочинку вдома. Але вже незабаром знову вирушать на схід України – захищати державу.

 Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber