З втратою пружності грудей може зіткнутися будь-яка дівчина / жінка. Вік тут відіграє не першорядну роль, оскільки саме наші життєві звички в більшій мірі відповідають за її тонус. І навіть коли вже виникла проблема можна виправити , якщо ці самі звички переглянути.

1. Робота над поставою.


Погана постава - перше, що впливає на провисання грудей. Навіть молода дівчина може зіпсувати форму, якщо буде постійно сутулитися. Тому, намагайтеся завжди тримати спину прямо. Для того, щоб сформувати в собі таку звичку, підійдіть до стіни, відведіть плечі назад і зафіксуйте в даному положенні. Відійшовши від стіни, воно не повинно змінитися. Якщо вам це не допомагає, ви постійно забуваєтесь або боїтеся переборщити - придбайте в аптеці спеціальний корсет для виправлення постави. З ним ви не зможете знову опустити плечі і зігнути корпус.

2. Приділяйте мінімум 5-10 хвилин в день на виконання вправ для грудних м'язів.


Вам буде потрібно інвентар і не обов'язково важкий або навіть покупний. Це можуть бути гантелі (0,5-1 кг), пара півлітрових пляшок, наповнених водою або будь-які рівні предмети, з якими вам буде зручно працювати.

Найефективнішими вправами вважаються:
1) відведення рук в сторони з позиції «Стоячи» (ця ж вправа допомагає коригувати поставу)
2) жим лежачи
3) віджимання
3. Уникайте різких коливань своєї ваги.

Якщо ви різко наберете зайві кілограми, груди збільшиться, з'являться розтяжки, збільшення жирового прошарку сприятиме її опущення.

У разі, якщо ви будете стрімко скидати вагу, особливо відмовлятися від важливих для жіночого організму елементів, груди будуть не тільки «танути» на очах, а й, природно, обвисати. Що в першому, що в другому випадку все пов'язано з руйнуванням еластичності шкіри.