У кожної господині в морозилці повинні бути заготовки, які можна швидко перетворити в кулінарний шедевр, в разі несподіваних гостей. Справжньою паличкою-виручалочкою стане листкове тісто, з якого можна приготувати безліч швидких та смачних страв.

Приготування листкового тіста в домашніх умовах дуже трудомісткий процес, але зараз в супермаркеті величезний вибір готового тіста, яке нічим не гірше. Обов'язково тримайте в морозилці кілька упаковок готового листкового тіста і тоді ви буквально за 20 хвилин зможете порадувати гостей смачною випічкою.


Рулети з сиром і шинкою


Складові:
Листкове тісто - 400 г
Шинка - 200 г
Твердий сир - 150 г
Майонез - 1-2 ст. л.
Часник - 1 зубчик.
Зелень (кріп, петрушка, базилік).


Готове листкове тісто розкачати в прямокутник. Змішайте майонез з дрібно нарізаною зеленню і часником, намажте отриманим соусом тісто, відступивши 5 см від краю. Зверху рівномірно розкладіть скибочки шинки і сир, потім скрутіть рулет. Розріжте його на шматочки шириною близько 6 см, викладіть на деко і змастіть жовтком. Випікайте в духовці при 180 градусах, 20-25 хвилин.


Круасани з шоколадом


Складові:
Листкове тісто - 200 г
Шоколад - 200 г
Цукрова пудра - 50 г
Яйце - 1 шт.


Розкачайте тісто не більше 0,5 см і наріжте його на трикутники. На гострий край викладіть кілька часточок шоколаду і скрутіть рулетиком. Викладіть круасани на деко, застелене пергаментом, змастіть збитим яйцем. Випікайте в духовці протягом 20 хвилин при температурі 220 градусів.


Печиво Вушка


Складові:
Листкове тісто - 500 гр.
Цукор - 1/2 склянки
Кориця - до смаку
Масло рослинне


Розкачайте тісто в тонкий пласт, товщиною приблизно 5 мм. Змішайте цукор з корицею і щедро посипте отриманою сумішшю весь пласт тіста. Закрутіть в рулет одну сторону пласта, до середини, а потім другу сторону. Акуратно притисніть обидва закручених рулетика один до одного. Ножем наріжте рулет на смужки товщиною в 1-1,5 см. Викладіть печиво на пергамент і випікайте в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин, при температурі 180 градусів до золотистого кольору. Смачного!

Різотто з грибами і сиром: легкий рецепт приготування

Рецепти на швидку руку: 5 дивовижних начинок для лаваша

Готуємось до Великодня: як швидко та бюджетно оновити оселю до свята