В Рівному відкрився найбільший пункт обігріву. Вмістити намет може більше 100 людей одночасно. Працюють там іноземні волонтери разом з нашими земляками. Побувала в пункті обігріву та дізнавалась чим він унікальний Тетяна Петрина.

Тиждень у тестовому режимі працює найбільший у Рівному пункт незламності на площі Перемоги. Волонтерська організація розгорнула його на запрошення та за сприяння міського голови Рівного Олександра Третяка. Сьогодні Пункт запрацював офіційно.

Є ще зона гардеробу - так її називають самі волонтери, тут одяг з-за кордону і видаватимуть його, тим - хто цього потребує

Волонтери кажуть, співпрацюють з міською владою, яка надаватиме списки потребуючих: кому найбільше потрібен одяг, а кому — гаряче харчування.

Також тут чергуватимуть лікарі.

Гарячий суп, чай та печиво. Так зустрічають у пункті незламності на Відінській.

Чоловік каже в подібних пунктах ще не був, але у разі потреби це хороший прихисток. Вперше сюди прийшла і рівнянка Ольга.

Піклуються про рівнян представники волонтерської місії Remar S.O.S., які працюють у Рівному за сприяння Олександра Третяка. Саме він запросив доброчинців до нашого міста іще на початку року. Більшість з волонтерів - іноземці. Комунікація з людьми проходить через перекладачів. Пункт може вмістити більше сотні людей.

Волонтери приїхали у Рівне наприкінці осені — тоді ж розпочали встановлення пункту. Та, розповів міський голова, вирішили додатково утеплити намет на випадок холодної зими. Тепер же все готове до повноцінної роботи. Основні витрати із забезпечення роботи пункту незламності беруть на себе Remar S.O.S.

Працюватиме цей пункт з 8 до 10, а у разі потреби - цілодобово. Загалом у Рівному вже розгорнуто 33 пункти обігріву. 

Читайте також: Більше 100 аптек Рівненщини забезпечені альтернативними джерелами електроенергії