Любите розводити кімнатні рослини? Тоді вам корисно буде знати, які з них можуть бути небезпечні для здоров'я вашої сім'ї.

Всі ми знаємо, що є корисні і шкідливі для людини рослини, як з точки зору здоров'я, так і з точки зору езотеричних законів енергії. Так, кажуть, що в кожному будинку повинні бути фікус і толстянка для фінансового благополуччя сім'ї, а для жіночого щастя нехай у вашому домі росте спатифіллум (в народі його так і називають «Жіноче щастя»). Але пам'ятайте, що позитивну енергію залучають тільки здорові і сильні рослини. А які кімнатні рослини не можна тримати в будинку?

ТОП-7 шкідливих для здоров'я людини кімнатних рослин

1. Цикламен. Кажуть, що цикламен варто ставити біля ліжка, щоб він відганяв злих духів, коли людина спить. Також народні цілителі іноді рекомендують його сік закапувати в ніс при гаймориті: це не можна робити категорично, так як можна сильно обпекти слизову і привести до серйозних проблем зі здоров'ям. Цикламен - рослина дуже токсична, тому йому не місце в будинку, де є діти і тварини.

2. Дифенбахія. Ця рослина має понад сто видів, красиво виглядає і її зустріти можна практично в кожному будинку. Так, диффенбахія очищає повітря в квартирі, але сік її стебел дуже отруйний, тому доглядати за ним рекомендується в рукавичках, щоб уникнути хімічного опіку рук. Якщо сік цієї рослини потрапить на слизову, це може привести до необоротних наслідків.

3. Кактуси. Кактуси небезпечні не тільки тим, що на них багато гострих колючок, через які можуть утворюватися нариви. Так, деякі види кактусів виділяють галюциногенні речовини, які негативно позначаються на роботі центральної нервової системи.

4. Герань. Герань відома своїми цілющими властивостями, а саме, вона має антисептичні властивості, знімає емоційну напругу і полегшує біль при ангінах і отитах. Проте, герань може спровокувати напад астми або алергію.

5. Молочай. Сік молочаю викликає опіки, а при попаданні в рот стає причиною нудоти, діареї, запаморочення і опіків слизової. Тому його не можна розміщувати в приміщеннях, де є діти. Незважаючи на це, молочай часто можна зустріти в школах або дитячих садах.

6. Гортензія. Ця рослина дуже отруйна: якщо її сік потрапить в організм людини, то це стане причиною підвищеного потовиділення, нудоти, слабкості, болю в шлунку і порушення кровообігу.

7. Амариліс беладонна. У цієї рослини також токсичним є сік її стебла: якщо рослина надломилася і виділився білий сік, то ні в якому разі не чіпайте його руками, щоб уникнути хімічного опіку. Отруйні і цибулини цієї рослини, так як містять алкалоїд лікорін. Ця речовина іноді використовується як муколітик, але в дуже малих дозах: якщо їх перевищити, то це призведе до сильної блювоти і отруєння.

Як вибрати постільну білизну: з якої тканини краще?

Профілактика грибка: як уникнути появи на стінах і стелі