Фото ілюстративне
Повз них щодня проходять тисячі людей, лише одиниці зупиняться і вітаються. Почути слова вдячності для них рідкість. Мова йде про прибиральників. Вони рушають на роботу тоді, коли більшість людей ще сплять. Мороз, спека, хуртовина, дощ, а вони завжди на робочому місці просто неба. Про непросту роботу двірника розповіла рівнянка Ніна, яка 20 років щодня прибирає вулиці міста.

6 година ранку. Де-не-де у вікнах багатоповерхівок горить світло. Поки значна частина рівнян спить - 50-річна пані Ніна розчищає тротуари від заметів.

20 років Ніна працює двірником. Прокидається о 5 годині ранку і йде на роботу. І не важливо, мороз, спека, хуртовина чи дощ. Одягає чим більше теплих речей, хустину і до роботи.

Взуття, куфайку та рукавиці видають у рівненському ШЕУ. Робочий графік у жінки з 6-ї ранку до 14-ї години. І так 6 днів на тиждень. Коли хворіє - допомагає прибирати вулиці чоловік.

Почути вдячні слова від пересічних людей - це рідкість, каже жінка. Для одних рівнян вона непомічена, а іншим навпаки - дошкуляє.

Працювати двірниками молодь не хоче, здебільшого не нехтують цією роботою старші люди, каже майстриня Рівне нського ШЕУ.

120 працівників Рівне нського ШЕУ дбають за чистоту міста. Однак цих робочих рук недостатньо, кажуть в управлінні. Більшість людей відлякує мінімальна заробітна плата та таку нелегку роботу. І поки одні у пошуках престижної, інші не соромляться мести вулиці аби місто було чистим.

Дивіться також: 

Куди подіти рівнянам ялинки після свят? (ВІДЕО)