Багато господинь роками використовують кухонне начиння, навіть не замислюючись, що деякі предмети мають термін придатності.

 Після тривалого користування посуд стає джерелом бактерій, що сильно шкодить здоров'ю. Розглянемо список кухонного приладдя, яке варто періодично міняти.

Губки для миття посуду

Термін служби: один тиждень

Так як кухонні мочалки накопичують жир, і постійно знаходяться в вогкості, то в них швидко збираються мікроби. Їх потрібно міняти раз в тиждень, щоб захистити сім'ю від шкідливих організмів.

10 секретів прибирання кухні, які допоможуть кожній господині

Силіковане начиння

Термін служби: два роки

Такий посуд не довговічний, так як його часто використовують для приготування страв в духовці. Під впливом високих температур він плавиться, утворюються мікротріщини, в яких накопичуються мікроби.

Тертки та овочерізки

Термін служби: три роки

Перша причина для заміни - це те, що леза на терках і овочерізках з часом затупляються. А якщо вони зроблені з неякісних матеріалів, то на них можуть з'явитися сліди іржі. Частинки металу або іржі можуть з легкістю потрапити на їжу.

7 незвичайних способів застосування солі в побуті

Дерев'яні предмети

Термін служби: п'ять років

Після численних мийок на дерев'яних дошках, лопатках, ложках і інших предметах утворюються мікротріщини, які відмінно підходять для розмноження бактерій. Такий стан кухонних предметів загрожує харчовим отруєнням.

Ножі

Термін служби: сім років

Цей предмет для нарізки може накопичувати в собі величезну кількість бактерій, особливо на рукоятці. Ці місця дуже складно ідеально очистити.

5 міфів щодо приготування їжі