Вперше на Рівненщині протестували послугу телемедицини. Відбулося це у сучасній, новозбудованій лікарській амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Забороль, Рівненського району. Що це за послуга, та власне, як виглядає нова амбулаторія, далі у сюжеті.

Перевірити стан здоров'я за допомогою скайп-звязку. Така послуга тепер можлива завдяки телемедицині. Сьогодні вперше на Рівне нщині її протестували. Відбулося це у новозбудованій амбулаторії у селі Забороль, Рівне нського району. Першим пацієнтом став 72-річний місцевий житель - Микола Бучинський. Дідусь у 2017 році переніс інфаркт. Консультували пацієнта за допомогою скайп-звязку.

По іншу сторону екрана - кардіолог Рівне нської обласної клінічної лікарні. Рівне нські медики вивчають історію пацієнта та кардіограму.

До теми: як виглядає новозбудована медична амбулаторія у Заборолі

На оцінку стану пацієнта витрачають до десяти хвилин. Така послуга є зручною та значно економить час та нерви, зізнається Микола Бучинський. А відтепер можна отримати професійну консультацію лікаря не виїжджаючи із села.

Загалом за допомогою телемедицини селян консультуватимуть за чотирма напрямками, каже віце-премєр-міністр України Геннадій Зубко, який завітав на відкриття медичної амбулаторії у Заборолі.

Читайте ще: у селі Горбаків тривають завершальні будівельні роботи

Лікарська амбулаторія у Заборолі обслуговуватиме жителів чотирьох сіл, а це більше 2-ох тисяч населення. Тут надаватимуть усю необхідну первинну допомогу.

Амбулаторія у Заборолі оснащена усім необхідним лікарським обладнанням та відповідною технікою. Вдень тут планують приймати до 30 пацієнтів. Загалом, в рамках ініціативи "Доступна медицина" передбачено будівництво 34 лікарських амбулаторій на Рівне нщині . Нині завершальні будівельні роботи тривають у селі Горбаків. Завершити їх планують до середини березня.

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube