24 травня у Києві відбулося чергове засідання Священного Синоду Правосланої Церкви України.

Синод заборонив архієреям і клірикам висувати свої кандидатури для обрання до Верховної Ради України чи на посади місцевого самоврядування, де передбачене прийняття на постійну роботу. Разом з тим їм дозволено у виключних випадках з благословення церковної влади балотуватися у депутати органів місцевого самоврядування при дотриманні відповідно визначених умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному освятили новий храм (ФОТО)

Нагадаємо, у п’ятницю, 24 травня, в Україні стартувала виборча кампанія в зв’язку з достроковими парламентськими виборами, які призначені на 21 липня.

Указ президента Володимира Зеленського про розпуск Ради був опублікований та набрав чинності 23 травня.

За підсумками виборів буде сформовано дев’яте скликання Верховної Ради. Найімовірніше вибори пройдуть за тими ж правилами, що і в 2014 році - тобто за змішаною виборчою системою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Предстоятель Православної церкви України розповів про становлення церкви, відданість канонам та сучасні віяння та можливе об'єднання церков в Україні (ВІДЕО)

50% місць у новому парламенті займуть представники партій, які подолають бар'єр у 5% голосів. Ще 50% депутатів Ради, згідно із законодавством, обираються в мажоритарних округах. У парламент потрапляє переможець кожного округу — це може бути як самовисуванець, так і представник партії.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber