Фото ілюстративне
Заступниця начальника управління соціальних виплат та пільг департаменту соціального захисту населення РОДА Роза Слободенюк розповіла, як буде проходити монетизація та які зміни чекають в новому році на жителів міста та області.

В кінці грудня минулого року Уряд вчергове вніс зміни до порядку призначення житлових субсидій. 

Відомо, що перші кроки до монетизації були зроблені ще три роки тому, коли субсидію почали отримувати в опалювальному сезоні. В 2018 році в рамках цієї субсидії жителі області отримали майже тридцять мільйонів виплат. 

Монетизація торкнеться абсолютно всіх отримувачів субсидій, адже вона буде проходити в три етапи. Вже з першого січня нового року усі, хто звертається за субсидією впреше, будуть отримувати так звану монетизовану субсидію. Отримати субсидію можна буде до першого травня включно.

До теми: Без цензури: "Субсидія 2019: що змінилося?" [ВІДЕО]

В рамках другого етапу, з першого травня, за субсидією зможуть звернутися ті жителі області, які мають право отримувати її в неопалювальний сезон. Обов'язково треба буде звернутися до органів соціального захисту населення і подавати нові заяви. До слова, тим в кого вже призначена субсидія, зараз цього робити не треба, лише з першого травня. 

І під час третього етапу субсидію будуть надавати тим, хто отримує її під час опалювального сезону. Розпочнеться він з першого жовтня. 

Крім того, Роза Слободенюк розповіла про те, що виплата субсидії буде здійснюватися через Ощадбанк. Субсидійні кошти будуть надходити на рахунок, який відкриють в банку. Їх будуть автоматично знімати для оплати, про це громадян інформуватимуть sms-повідомленням. 

В новому році для налагодження інформаційної роботи з банком, основною умовою для користувачів субсидій буде наявність мобільного телефону. Це необхідно для того аби банк мав можливість інформувати жителів про усі операції, здійсненні по тому чи іншому рахунку. 

Читайте також: 

В новий рік з новими пенсіями