На Рівненщині під час навчально-тренувального польоту розбився військовий вертоліт мі-8. Сталося це 29 травня о 23:50 поблизу села Сестрятин Радивилівського району. Внаслідок цього загинуло 4 особи. На місці катастрофи працюють спецслужби. Туди не пускають нікого, окрім представників поліції та спецслужб. Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею порушення правил польотів, або підготовки до них.

Аварія сталася вчора ввечері 29 травня. Гелікоптер МІ 8 розбився біля села Сестрятин, Радивилівського району, Рівне нської області. Чотири військовослужбовця, які перебували під час навчально-тренувального польоту загинули. Це командир 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ полковник Ігор Мазепа, старший лейтенант Владислав Попенко, капітан Василь Романюк та старший лейтенант Павло Дацюк. За фактом падіння вертольоту військовою прокуратурою Рівне нського гарнізону зареєстровано кримінальне провадження, повідомив начальник управління військової прокуратури Західного регіону України Юрій Табака.

Слідством розглядається декілька версій, в тому числі і технічна несправність, неякісне пальне, неякісна підготовка. Всі ці версії опрацьовуються. Вході досудового розслідування кожну версію буде опрацьовувати слідство. І кожній версії буде надана правова оцінка.

На місці трагедії працюють рятувальні служби, правоохоронні органи та спецслужби. Інших - не пускають.

Вертоліт розбився за три кілометри від села Сестрятин. Ми поспілкувалися з місцевими жителями. Вони розповіли нам, що бачили та чули.

Сусід наш бачив, то було за десять дванадцять, каже бачив як летить. Всі спочатку думали, що то горить ліс. Що така трагедія ніхто навіть не міг подумати. А ранком то побачили, що багато машин їздять туди сюди, - розповіла продавець місцевого магазину Оксана.

До теми: пожежу в гвинтокрилі на Радивилівщині ліквідовували 54 чоловіки

Вранці ми тільки почули. А як? Та встали і сусіди почали говорити. Одні казали, що бачили що летів і так в нього щось горіло, може вітряк горів а може світло якесь було. Чули і бачили що летіло, аеродром же ж рядом. А хто що міг подумати. І далі не знали чи то щось впало чи то в лісі щось загорілося.

Наразі відкрили провадження за статтею порушення правил польотів, або підготовки до них, що спричинило катастрофу. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber