Правильне харчування - запорука здоров'я та злагодженої роботи всього організму. Які продукти, на думку дієтологів, несуть потенційну шкоду вашому здоров'ю?

 Вчені та медики провели безліч досліджень, щоб виявити найбільш небезпечні продукти в щоденному раціоні людини. Дієтологи назвали 5 найшкідливіших продуктів, які краще не вживати.

Смажене м'ясо

Дієтологи не рекомендують включати м'ясо в свій щоденний раціон, так як воно надає згубний вплив на здоров'я. Смажене м'ясо містить в три рази більше канцерогенів, ніж сигарета. Так, вчені прийшли до висновку, що надлишок смаженого м'яса в раціоні може привести до ризику виникнення раку шлунка, кишечника і раку простати. Причому не має значення, яке м'ясо ви вживаєте: телятину, свинину або курку.

Читайте також: Рецепт смачного літнього сніданку: французький десерт клафуті

Бутерброди

Бутерброди часто багатокомпонентні і складаються з абсолютно непоєднуваних продуктів, що впливає на здоров'я і вагу. Особливо небезпечні бутерброди з білим хлібом і ковбасою для чоловіків, так як швидкі вуглеводи стають причиною зниження тестостерону.

Білий хліб

Білий дріжджовий хліб може стати причиною діабету, тому його потрібно мінімізувати в своєму раціоні або перейти на більш корисні сорти: цільнозерновий та інші сорти чорного хліба.

Спеції

Сіль, перець і інші спеції несуть потенційну загрозу жіночому здоров'ю, так як можуть сприяти розвитку гастриту і виразки шлунка. Дієтологи аргументують це тим, що у жінок дуже ніжна слизова шлунка, тому вплив спецій, особливо гострих, вкрай несприятливий.

Корисно також знати: Продукти, які покращують ваш настрій: 7 природних антидеприсантів

Маргарин

Давно відомо, що маргарин небезпечний для здоров'я, але люди все одно продовжують його вживати в їжу. Маргарин сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, інфаркту і може стати причиною закупорки судин і тромбів.