І ніхто не покараний. Нагадаємо, дане зібрання екс-учасники називають сектою. Скандальновідомим воно стало минулоріч. Мовляв, неформальний лідер організації виманює у членів товариства гроші та майно. До того ж володіє екстрасенсорними здібностями. Тоді поліцейськими було відкрито кілька кримінальних проваджень і розпочато слідство. Ми вирішили дізнатись, що їм вдалось встановити за цей час і чи знайшли винних.

Недільний ранок. Члени Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Рівне нщини, а саме так вони себе називають, сходяться на зібрання. Від камери ховаються.

Але послухати про історію, журналістів не пускають.

Дане "Коло слухачів" набуло скандальної популярності минулого року. Коли його екс- учасник, бізнесмен Анатолій Ясковець заявив про організацію, як секту. Мовляв, її лідер володіє екстрасенсорними здібностями і називає себе "сином Божим".

от ми їхали з дружиною у Мінськ до наших бізнес - партнерів, він сказав, що світлі йому скали, що я мушу їхати з вами. На мої заперечення, що це ніч, важка поїздка, він сказав ні. Я поїду з вами. У результаті, коли ми повернулись він заявив, що ви мали загинути у цій поїздці. Ви вижили тільки завдяки мені і можете вважати це своїм другим днем народження. Я впевнений, що чоловік застосовував стосовно мене якісь техніки., - говорить екс-учасник товариства Анатолій Ясковець.

А це Любомира Рибачук. Її дочка Алла Рибачук також була учасницею "Кола слухачів". Два роки тому померла. У жінки була анемія. Після вступу в організацію, перестала лікуватись.

Вона лікувалась, їй було 49 років. Те залізо проколювала, прокапувала. А як попала до нього то перестала це все робити бо він сказав, що він її вилікує і так. І там почався вже якийсь збой, - говорить жінка.

Ще один екс - учасник "Кола слухачів" Костянтин Себало каже, потрапив туди через знайомих. Було цікаво послухати про історію, але з часом усвідомив, що розповіді про минуле - це лише прикриття.

Я зрозумів, що це все стратегічно - планомірна операція, аферистичного характеру. Це дуже небезпечний чоловік, який володіє певною інформацією і практиками впливу на людей, використовує їх у своїх власних цілях та збагаченні, - говорить екс-учасник товариства Костянтин Себало.

Чужі гроші, майно, бізнес - лише це на меті у лідера товариства, кажуть екс - слухачі. У Алли Рибачук хотіли забрати квартири.

Анатолій Ясковець втратив родину, бізнес і більше 200 - от тисяч доларів.

Також, мовляв, лідер називає себе "сином Божим", а до жінок, зі слів екс-учасників, застосовує сексуальні домагання.

Спілкуючись з певними людьми, а це відомі люди - журналісти, юристи жіночого роду, які б себе не хотіли називати бо у них є родини. Під приводом встановлення жіночих діагнозів відбувалось лікування мало не інтимним методом.

Минулоріч представники "Кола слухачів" всі закиди у свій бік спростовували. Називали все вигадками. Петро Опанасюк, якого називають неформальним лідером спільноти, тоді ситуацію прокоментував так.

Абсолютна брехня, хай хоч один факт пред'являть, що я виманював у когось гроші, - каже заступник Петро Опанасюк.

Нині поспілкуватись з Петром Опанасюком не вдалось. На зібрання не приходить, телефони вимкнуті.

За місцем роботи немає, рідні кажуть, що також незнають де він.

Та все ж вдалось поспілкуватись з його сином. Іван Опанасюк, каже батько у надійному місці і спілкуватись із журналістами не бажає. Пізніше телефонує до батька і передає його слова.

І додає, всі звинувачення - це вигадки одного з екс - учасників.

Сексуальні домагання, шахрайство, екстрасенсорні здібності, виманювання грошей, коментує так.

У поліції вже не перший рік ведеться досудове розслідування за фактами шахрайства у великих розмірах, підробки документів та замаху на вчинення шахрайства. Справа містить чимало томів. Кілька разів змінювались слідчі.

Поліцейськими проведено 114 слідчих та розшукових заходів, допитано 3 потерпілих, 18 свідків, призначено 6 експертиз, з яких 5 уже виконано та отримано результати. Також проведено 20 обшуків, накладено арешт на майно, яке може бути об'єктом злочину, вилучені та направлені на дослідження документи, необхідні для проведення досудового розслідування, - розповіла речниця ГУНП у Рівне нській області Марія Юстицька.

Про підозру ще нікому не повідомлено. Досудове розслідування по даних фактах досі ведеться.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура. Поліцейські кажуть, як тільки зберуть необхідну доказову базу, відразу повідомлять про підозру, особам причетним до злочинів. Але чи станеться це і якщо так то - коли, поки сказати не беруться.  

Дивіться також: у Рівному водій маршрутки частує дітей цукерками (ВІДЕО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber