Коли діти виростають і відправляються у вільне плавання, для пари настає криза в сімейному житті. Як не втратити відносини, а, навпаки, зберегти шлюб і повернути колишню пристрасть?

У купі постійної метушні, вирішення побутових та організаційних питань, стрімко проноситься життя, діти виростають і їдуть вчитися або створюють свої сім'ї, і рано чи пізно йдуть з батьківського гнізда. Для батьків це дуже непростий період у відносинах один з одним. У психології таке явище називається «синдром спорожнілого гнізда». Як в такому стані не впасти в депресію, а навпаки, згадати молодість і освіжити почуття між подружжям?

Зустрітися заново

Часто, опиняючись удвох, подружжя розуміє, що стали зовсім чужими людьми, яких крім дітей не пов'язує нічого. Якщо це так і залишити, то шлюб розпадеться або ще гірше, ви обоє будете вести відчужений спосіб життя і оптимізму це навряд чи додасть. Відкиньте всі страхи, сумніви і образи, познайомтеся зі своїм чоловіком заново. Перегляньте весільні фотографії, згадайте, як ви познайомилися, як вперше поцілувалися, як сказали один одному "так". Якщо по тілу побігли мурашки, а до горла підкотився ком, докладіть всіх зусиль, щоб знову розпалити колишню пристрасть у відносинах.

Ходіть на побачення

Як і на початку відносин, вам необхідно проводити час разом і заново пізнавати один одного, завойовувати симпатію, увагу і інтерес. Запросіть чоловіка в кафе або ресторан, де готують його улюблену страву, сходіть в кіно, покатайтеся на велосипедах в парку або просто випийте ввечері кави в тихій кав'ярні. Не відмовляйтеся один від одного, не піддавайтеся поганому настрою, допоможіть один одному пережити непростий період і не зруйнувати свій шлюб. Зараз настав ваш золотий час, коли діти виросли, на ваших плечах менше турбот і маса вільного часу - саме час насолоджуватися життям і жити "для себе".

Подорожуйте

Якщо дозволяють можливості, почніть подорожувати, нехай спочатку по Україні. Є приголомшливі міста і місця, які заряджають енергією і зцілюють душі. Такі поїздки і час, проведений разом, неймовірно зближує і допомагає знову подивитися один на одного закоханими щасливими очима. Час, проведений разом, неймовірно зближує і допомагає знову подивитися один на одного щасливими закоханими очима.

Знайдіть спільне захоплення

Замініть нудні вечори не переглядом телевізора, а чимось корисним. Купіть настільні ігри, в які вам буде цікаво пограти, почніть читати цікаву книгу вголос. Якщо чоловік любить риболовлю, рушайте на вихідних до озера, долучіться до його захоплень і розділіть його емоції. Суть в тому, що вільний час потрібно заповнювати якимись продуктивними і корисними заняттями. Можливо ви давно хотіли навчитися танцювати, та все не вистачало часу. Час прийшов, тому беріть свого чоловіка і записуйтеся в танцювальну студію.

Створюйте традиції

Створюйте нові традиції, які будуть новими проблисками для ваших відносин. Нехай це будуть спільні сніданки або похід в кіно щоп'ятниці і гра в боулінг кожну першу суботу місяця. Зробіть чоловіку масаж, приготуйте для нього трав'яний чай або зваріть глінтвейн, оточіть увагою, турботою, відповідна реакція не змусить себе довго чекати.

Пам'ятайте, ваше щастя в ваших руках.