Для сучасних дітей DVD та відеокасети виглядають як щось, громіздке, безглузде і дивне. Цікаво, яка частина гаджетів, які нас оточують в повсякденному житті через 10 або 20 років, буде доступна тільки в музеях або забута на полицях комори.

 За словами Алана Кея, який є одним з «батьків» сучасного комп'ютера, перехід від старих технологій до нових залежить від двох основних чинників: які інновації можуть з'явитися на ринку в найближчому майбутньому, і наскільки люди готові вчитися, щоб мати можливість використовувати ці новинки. І все ж експерти ризикнули створити список з шести гаджетів, які все ще знаходяться в активному використанні, але наступне покоління, ймовірно, не буде вже їх використовувати.

1. Кабелі, порти і електричні дроти

Цілком логічно сказати «до побачення» зарядним кабелям і проводам. Багато організацій працюють над технологіями бездротового зв'язку наступного покоління, які ймовірно витіснять ці незручні провідні способи зв'язку.

У наших будинках, автомобілях і офісах будуть вбудовані бездротові зарядні пристрої. За словами фахівців, багато пристроїв зможуть заряджатися безпосередньо «з повітря» за допомогою технології, аналогічній передачі даних Wi-Fi, або просто шляхом розміщення на спеціальній поверхні.

Читайте також: Фрази, які не можна говорити на роботі аби не зіпсувати кар'єру

2. Ключі та кредитні картки

В майбутньому магазини швидше за все, будуть приймати платежі безпосередньо через мобільний телефон або «розумні» окуляри, які ми будемо носити з собою. Або ж вони будуть використовувати технологію розпізнавання осіб, яка відправить рахунок за наші покупки безпосередньо в банк.

3. Великі смартфони

На початку своєї історії мобільні телефони були досить громіздкими. На початку XXI століття їх розміри значно зменшилися, але з появою смартфонів, все змінилося.

Експерти кажуть, що чергове «зменшення» телефонів може бути досягнуто завдяки деяким інновація, таким як складні дисплеї і технології додаткової реальності. Екрани майбутнього будуть приховані в окулярах і контактних лінзах, і якщо ви хочете проектувати щось перед аудиторією, ви можете зробити це практично на будь-якій поверхні.

Читайте також: 10 правил успіху в роботі та в житті

4. Камери

Ще через 10 років зйомка з використанням камери, ймовірно, буде виглядати дивно. За словами Девіда Греннана, генерального директора Light, в найближчому майбутньому вбудовані камери можуть бути розміщені де завгодно, від телефонів до одягу. Згодом штучний інтелект зможе об'єднати всі ці кадри і створювати зображення з надзвичайно високою роздільною здатністю.

5. Цифрові "коробки"

Замість використання окремих пристроїв для перегляду фільмів або відеоігор, які потребують серйозної графічної потужності, все обладнання буде «хмарним». Користувачам знадобиться тільки хороше інтернет-з'єднання і браузер для гри. Можливо, така послуга буде доступна вже в 2019 році, але технології, безумовно, будуть розвиватися протягом наступного десятиліття.

6. «Розумні» колонки

Так звані «розумні» колонки, ймовірно, будуть стежити за долею радіогодинників все в тій же коморі. В майбутньому мікрофони, динаміки і голосові помічники будуть вбудовані навколо нас - в кухонну техніку, в приладову панель автомобіля, в окуляри і навіть в душ у ванній кімнаті.