фото ілюстративне
Кожен громадянин України має право на отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Такий паспорт може бути оформлений з народження.

Неповнолітня особа, яка досягла шістнадцятирічного віку, може особисто звернутись стосовно видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Варість, яка змінюється з 1 липня 2019 року (залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року) :

На сьогоднішній день при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон вартість оформлення біометричного документа становить 557,32 грн (оформлення протягом 20 робочих днів) або 810,32 грн (оформлення протягом 7 робочих днів).

Читайте також: у Радивилівській ОТГ працює перший спільний ЦНАП

Будь-які супутні послуги, якими пропонують скористатися при оформленні закордонного паспорта є виключно добровільними і жодна посадова особа не вправі примушувати громадянина cкористатися та оплачувати такі послуги!

Особі, яка не досягла 16-річного віку та проживає з одним із батьків, а місцезнаходження другого з батьків невідоме, у разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон необхідно подати оригінал або засвідчену в установленому порядку копію одного з таких документів:

  • свідоцтва про смерть другого з батьків;
  • рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;
  • рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;
  • рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;
  • довідки про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним із батьків, який подає заяву-анкету;
  • оригінал витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон Ви можете звернутися до будь-якого підрозділу міграційної служби незалежно від місця проживання чи реєстрації.

Повідомляє УДМС України в Рівне нській області. 
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber