Кожна дівчина мріє про звичайні речі: вийти заміж, народити дитину, працювати, бути гарною господинею тощо. Все це, звісно добре, але іноді такі бажання переростають в нав'язливу ідею. Зазвичай, проблема родом ще з диттинства. Батьки у процесі виховання часто використовують фрази, які можуть зіпсувати життя власній дочці. Які саме? Читайте далі!

Які фрази не варто казати в присутності дочки? Про слова,  які можуть сильно вплинути на життя вашої доньки читайте далі.

 

«Ти ж майбутня господиня!»

Поняття, що дівчина в родині повинна займатися домашнім побутом трохи перекручене в нашому суспільстві. Звичайно, для дівчинки дуже важливі навички в кулінарії, рукоділля та інших домашніх справах, але це не означає, що до цього слід ставитися як до важливої ??мети в житті.

 

«Ти ж майбутня мати!»

Може ця фраза корисна, коли мова йде про здоров'я, а малятко погано одягається в холодну пору року. Але, не варто зациклюватись і обмежувати увагу дитини на тому, що її призначення в житті - це стати мамою.

 

«Не будь черствою

Якщо дівчинка наполегливо відстоює свою думку, і при цьому проявляє емоції, то це не означає, що вона виросте черствою людиною. Звичайно, вона повинна вміти знаходити компроміс в конфліктних ситуаціях, але не варто її запевняти в тому, що дівчинка - істота тихе і лагідна.

 

«Будь хитрішою

Ця фраза може сприйнятися дитиною неправильно, і дівчинка почне думати, що досягти бажаного можна лише хитрістю і облудою, а не своєю працею і розумом. Навпаки, вона повинна вміти чітко висловлювати свої бажання.

 

«Не сиди без діла

Не варто формувати у дівчинки почуття провини тільки за те, що вона нічим не зайнята. Іноді корисно просто нічого не робити і полінуватися. У такі моменти може прийти натхнення і нові ідеї.

 

 

«Головне - вийти заміж!»

В першу чергу важливо відбутися як особистість, і знайти своє покликання. Заміжжя - це не кінцева мета в житті, і дівчинка повинна розуміти це.