Фото ілюстративне
Що мешканцям Рівненщини потрібно знати про загальнобудинкові лічильники, як відбуваються нарахування та чи потрібна згода на їх встановлення? Про ці та інші зміни роз'яснили у ПАТ Рівнегазі. Подробиці у наступному сюжеті

Близько 20 тисяч абонентів у Рівному та Рівне нському районі обслуговуються за загальнобудинковими лічильниками. Встановлювати їх почали згідно змін у законодавстві України ще декілька років тому. Стосувалися вони тих абонентів, які користуються лише однією газовою плиткою та використовують газ лише для приготування їжі. Тоді ж національна комісія регулювання електроенергетики затвердила інвестиційну програму, розповідає директор ПАТ "Рівне газ" Віктор Осницький.

Також Віктор Осницький пояснює: Як відбувається обрахування кількості спожитого газу загальнобудинкового лічильника,

Та якщо раніше на встановлення загальнобудинкових лічильників згода мешканців була не обовязковою, то нині це одна із головних умов. Окрім того, споживач має право за власний кошт встановити індивідуальний лічильник з подальшою компенсацією вартості встановлення цього лічильника газорозподільною організацією.

Контролювати нарахування природного газу за загальнобудинковими лічильниками абоненти можуть через особистий кабінет на сайті 104ua. У ПАТ "Рівне газі" наголошують: це зручно та доступно.