Таке рішення жителі одного із населених пунктів прийняли вчора, 9 лютого.

У клубі села П’ятигори зібралося понад сто осіб, які формують місцеву Свято-Різдво-Богородичної релігійну громаду. Відомо, що у П’ятигорах проживає понад чотириста осіб дорослого населення, тому збори можна вважати найчисельнішими серед усіх, що відбувалися на Здолбунівщині. Про це інформує на своїй сторінці у соціальній мережі facebook голова Здобунівської РДА Сергій Кондрачук.

 

«За» перехід в ПЦУ проголосували усі учасники парафіяльних зборів, рішення прийнято одноголосно.

Перед парафіяльними зборами настоятель місцевого храму зібрав у святині прихильників Російської православної церкви. За наявною інформацією, участь у цій зустрічі взяло зовсім мало людей, значна частина з яких, одразу після неї, попрямувала на парафіяльні збори, де мала можливість висловити свою позицію щодо переходу громади до ПЦУ.

Крім того, місцевий священик  отець Андрій, який очолює парафію понад 20 років, користується в селі великою повагою. Тому члени парафії проситимуть свого настоятеля, щоб він підтримав прагнення і волевиявлення релігійної громади, разом з нею приєднався до Православної Церкви України та надалі залишався правити в місцевому храмі.

Читайте ще: 

У селі на Здолбунівщині вперше за багато років відслужили службу українською мовою

Без суперечок: на Рівне нщині ще одна громада перейшла до ПЦУ