На засідання прийшов колектив медпрацівників Комунального закладу "Центр первинної медико - санітарної допомоги "Центральний" Рівненської міської ради.

Суперечка почалася з того, що виступити вони зможуть лише після 12.00. Медики згодні чекати півтори години, деякі ж громадські активісти просять зробити виключення і змінити регламент. Міський голова - проти. Мовляв, правила є правила.

Медики прийшли підтримати свого керівника Олега Шрама.

Нагадаємо, нещодавно відбувся скандал з приводу продовження з ним контракту. Мовляв, начальник міського управління охорони здоров'я Віктор Іськів здійснював тиск на членів комісії, аби не голосували за його переобрання.

Члени профспілки називають не підписання контракту зі Шрамом - рейдерством і хочуть дізнатися, чому досі із ним не підписаний контракт
 

Читайте ще: у Рівному пікетують обласне управління лісового та мисливського господарства (ФОТО)

"Ви нагло ламаєте порядок", - голова регламентної комісії, депутат Рівне ради Олександр Чубай також проти виключення для медиків. Депутати ж проголосували за те, аби медпрацівників вислухати поза чергою.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber

 Члени профспілки називають не підписання контракту зі Шрамом - рейдерством і хочуть дізнатися, чому досі із ним не підписаний контракт.

Кажуть, перші особи міста та області підписали декларації з сімейними лікарями саме в ПМСД "Центральний", що свідчить про високий рівень медобслуговування.


Віктору ж Іськіву закидають, що він кілька разів скасовував конкурс на посаду керівника закладу з різних причин: спочатку через те, що взяти участь виявив лише один претендент, потім був оголошений конкурс на неіснуючу посаду. Медики вбачають у цьому маніпуляції, аби посаду зайняв "вигідний" та "свій" керівник. І заявляють, готові вчинити "Пасхальний колапс", перекривши одну із вулиць міста, якщо проведення конкурсу не буде прозорим.

Депутати вимагають пояснень від Віктора Іськіва.

"Я не маю юридичних підстав підписання подання на Олега Шрама. Конкурс був оголошений на неіснуючу посаду. Головних лікарів вже нема, не змінили також статут та не прописали посадові обов'язки під нову посаду. На мій сором, ми цих змін не зробили. ", - пояснив Іськів. Медпрацівники зустріли ці пояснення вигуками "Ганьба".

Начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук зауважив, до наступної сесії всі ці моменти допрацюють і проведуть конкурс на належному рівні.

 В свою чергу, заступник міського голови Галина Кульчинська каже, радилася з юристами і підстав не підписувати із Олегом Шрамом контракту - не має. "Пане Вікторе, не беріть гріх на душу, ще й у Чистий четвер", - звернулася Кульчинська до начальника міського управління охорони здоров'я Іськіва.

Останній каже, тиску не чинив, його ж працівниця його підставила. Депутат Микола Бляшин запропонував, щоб міську раду повідомляли, якщо дана працівниця звільниться впродовж року, аби унеможливити на неї можливий подальший тиск. Міський голова підтримав дану пропозицію і дав відповідне доручення, щоб це діяло постійно, аби запобігати подібним випадкам у майбутньому.

Депутат Роман Стасюк запропонував висловити недовіру начальнику міського управління охорони здоров'я.