17 червня стартувало онлайн-голосування ІV Всеукраїнського конкурсу “Неймовірні села України 2019”. Представник від Рівненщини, який потрапив в 20-ку найкращих — с. Гільча Друга, Здолбунівського району.

Онлайн-голосування триватиме на сайті agroportal.ua до 17-го липня включно, тоді й визначаться 10 півфіналістів конкурсу. А з 18 по 31 липня Експертна рада обере 5 фіналістів, які пройдуть у третій етап конкурсу.

Переможець отримає 100 тис. грн. на реалізацію власного бізнес-проекту.

Читайте також: Гоща отримала перемогу у Всеукраїнському конкурсі

Всеукраїнський конкурс “Неймовірні села України” проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, компанії «Бейкер Тіллі Україна», Освітнього проекту «Агрокебети», журналу Agroexpert.

Про с. Гільча Друга, Здолбунівського району.

Нині в селі налічується 579 жителів. Славиться Гільча Друга своєю багатовіковою історією, культурою та традиціями. У селі знаходиться етнографічний музей-садиба “Гульча”, кімната-музей в будинку культури, пам'ятка архітектури місцевого значення «Заїзд-корчма» та «Млин Говорки», а також «Будинок Говорки». На території села знаходиться відоме на Рівне нщині джерело Святого Миколая.

Бізнес-план села, який бере участь у конкурсі, спрямований на розвиток Етнографічного музею-садиби “Гульча”. Загальна сума витрат проекту складає 500 тис. грн. З них 100 тис. грн підуть на побудову приміщення для зберігання та демонстрації старовинної сільськогосподарської техніки та обладнання площею 250 м2. Для реалізації даного проекту селу необхідно 6 місяців.

Нагадаємо, минулого року у цьому конкурсі перемогла Гоща, яка простоо "розірвала" конкурентів під час інтернет голосування.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber?