фото ілюстративне
Поліцейські закликають політиків не розпалювати конфліктів між релігійними громадами.

Поліцейські застерігають представників політичних партій утриматися від розпалювання міжконфесійної ворожнечі та залишити питання переходу релігійних громад до парафії Православної церкви України на розсуд жителів населених пунктів.

ловесний конфлікт за участі представників двох релігійних конфесій відбувався 23 квітня у селі Малинськ Березнівського району. Ще наприкінці лютого більшість релігійної громади з числа місцевих жителів прийняла рішення перейти до ПЦУ.

Однак, із цим рішенням не погодились ані чинний церковнослужитель, ані громада, що залишилася у меншості. У вівторок, 23 квітня на подвір'ї храму зібралися віряни, аби вирішити, як проводити богослужіння у подальшому.

 

Для забезпечення охорони громадського порядку на місце зібрання прибуло 12 поліцейських на чолі із керівником Березнівського відділення Андрієм Кушиком.

Вже за кілька годин, «врегульовувати» конфлікт прибули близько 10 немісцевих осіб на чолі із депутатом Сарненської районної ради. Він почав провокувати і звинувачувати керівника поліції у неправомірних діях та шарпати його за одяг.

Після втручання у конфлікт поліцейських невідомі покину територію, а громада вирішила надалі шукати компроміс у мирний спосіб.

Правоохоронці встановили особу депутата та склали на нього адміністративні матеріали за фактом дрібного хуліганства.

Поліцейські закликають народних обранців та лідерів громадської думки утриматися від розпалювання ворожнечі між релігійними громадами та допомогти їм вирішити конфлікт мирним шляхом у рамках чинного законодавства, без застосування фізичної сили та порушення прав інших громадян.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber