Корисні властивості ромашки проявляються при лікуванні в першу чергу вірусних простудних захворювань, таких як грип, ангіна, ГРЗ і ГРВІ. Вона допомагає при проблемах з газоутворенням в кишечнику, знімає м'язові спазми.

Корисна ромашка, якщо людина відчуває труднощі з нормальним травленням; впливаючи на травний тракт і на слизову кишечника, вона здатна стимулювати вироблення шлункового соку і тому збуджує апетит. Ромашка здатна поглинати токсини і шлаки, тому вважається хорошим адсорбентом.

Властивості ромашки: 


Заспокоює нервову систему, має протимікробну, протизапальну дію, розширює судини, усуває головний біль, усуває процеси бродіння, має прекрасний косметичним шкірним ефектом.Ромашка має: жовчогінну та сечогінну, потогінну, нормалізує стілець, здатністю лікувати захворювання печінки, сечового міхура, нирок, заспокійливу дію на нервову систему, чудовими косметологічними здібностями.

Ромашковий чай


Чай з ромашки - при виразці шлунка і гастриті При використанні всередину лікувальні властивості ромашки ефективно використовуються для лікування захворювань шлунка. В цьому випадку ромашка допомагає позбутися від багатьох неприємностей в шлунку, наприклад, розлади. Багато знають і цінують чай з ромашки: користь цього чаю величезна. Його можна пити з молоком, з вершками, з медом або цукром. Він зніме втому, допоможе розслабитися, а аромат ромашки буде сприяти позбавленню від безсоння і міцному сну. Рекомендується пити чай з ромашки навіть при виразці шлунка і гастриті. Щоб пройти курс лікування ромашковим чаєм, потрібно випивати чашку несолодкого чаю перед прийомом їжі тричі на день. Багато препаратів на основі ромашки включають в свій склад ефірне масло ромашки, корисні властивості якого дуже різноманітні, і їх важко переоцінити. Масло ромашки - це чудовий ранозагоювальний продукт. Воно здатне загоїти навіть виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Використовується ромашка від кашлю для лікування захворювань верхніх дихальних шляхів при бронхітах, пневмонії, ларингіті. При лікуванні ангіни, стоматиту, інших запальних захворювань порожнини рота застосовується полоскання горла ромашкою. У народній медицині використовується ромашка при проносі або дизентерії.Столову ложку квіток ромашки потрібно заварити склянкою окропу, укутати і настоювати 1 годину. Процідивши, приймати по півсклянки 3 рази на день.

Протипоказання ромашки


Протипоказання ромашки відносяться, перш за все, до людей, у яких є непереносимість будь-яких її компонентів. Також не рекомендується захоплюватися чаєм з ромашки, можна збити частоту серцевих скорочень, що призведе до головних болів і занепаду сил.