Традиційно у Рівному 15-го лютого відзначають річницю виводу військ з Афганістану. Понад двохсот людей пройшли колоною центральною вулицею міста від Будинку офіцерів до пам'ятника воїнам, що загинули у локальних війнах. Біля нього відбувся мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів. Детальніше -далі.

Колона з кількох сотень людей зі стягами пройшли по вулиці Соборній до майдану Короленка. Цією ходою у Рівному вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Після ходи біля пам'ятника загиблим у локальних війнах відбувається мітинг-реквієм. Традиційно він розпочався з гімну.

15-го лютого у Рівному відзначають річницю виводу військ з "гарячої точки". В цей день 30 років тому останній солдат радянської армії покинув територію Афганістану. Очільник організації спілки ветеранів Афганістану на Рівне нщині зазначив, що пам'ять про цю подію - збережеться надовго.

На війні в Афганістані загинуло 15 рівнян. Їхні портрети тримали курсанти військової кафедри, поруч з ними стояли і матері загиблих. Присутні на урочистостях помолились за упокій полеглих воїнів.

Наприкінці заходу всі небайдужі поклали квіти до пам'ятника загиблим. За лічені хвилини плити з іменами воїнів вкрились червоними гвоздиками.

До теми: 

У Рівному відзначили 30-ту річницю виведення військ з Афганістану (ФОТО)
На Рівне нщині вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців