Ковані фігури на алеї перед обласним краєзнавчим музеєм у Рівному не протрималися й року.

 12 кованих фігур - символів знаків Зодіаку - презентували минулого року учасники фестивалю ковальського мистецтва "Металеве серце України". Проте навіть до цієї вести не всі фігури залишилися на своїх місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відеоспостереження для Лебединки: чи встановлять, щоб боротися із вандалами? (ВІДЕО)

Про це повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі одна з організаторок фестивалю Тетяна Кравчук:

- Тілець був славним БИЦЮГАНОМ, тому чоловіки мірялися з ним силою і підтягуватись на його рогах. Він зламався першим, потім, так само, впала на траву і Діва. Ну, добре, залишилося 10 скульптор, біля яких можна було фотографуватися. Пройшла зима, розтанув сніг і, виявилося, що у Терезів вже немає вагових тарілок, а Близнюки майже відірвалися від каменю, на якому стоять.

- Чому не можна просто сфотографуватись, чому треба залізти з ногами на ваги терезів, навіщо чіплятись і провісати на інших фігура, чому те, що ми маємо і те, що робить наше місто особливим не цінується? Коли іноземці приїжджають до нас, вони обов'язково приходять на алею Ковалів (точніше - ви ж їх туди приводите) вони затамувавши подих дивляться на ті скульптури, яких немає ніде в Світі - тільки у нас в Рівному, - продовжує Тетяна.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber