В Україні запрацювала інтерактивна мапа, де можна дізнатись усю інформацію про міжобласні та міжнародні автобусні маршрути. Сервіс "Мережа автобусних маршрутів" пропонує дані про перевізника, його автопарк, термін дії ліцензії та частоту маршруту. Усього в базі майже 4 тисячі автобусних напрямків.

Віднині усі, хто збирається подорожувати автобусом, зможе перевірити онлайн розклад руху, легальність перевізника та проміжні станції міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів в Україні. Онлайн-сервіс  розробили на основі відкритих даних Міністерства інфраструктури.

Сервіс доступний за посиланням. 

В Уряді переконані, що 30-40% українського ринку перевезень перебувають у тіні, а тому електронні інструменти, зокрема, онлайн-реєстр усіх ліцензій, електронний кабінет перевізника та нова інтерактивна мапа, мають змусити компанії працювати законно.

Кожна лінія на карті — це один маршрут, а точками показано населені пункти, де він починається та закінчується. Що більша точка, то більше маршрутів виходить із цього міста. На першій мапі (“Міжобласні”) вказані ті маршрути, що виходять за межі області. Маршрути, що починаються на території України й ведуть в інші країни (“Міжнародні”), ми показали на окремій мапі. 

Ви можете скористатися пошуком, щоб знайти населений пункт, який вас цікавить, або вибрати його безпосередньо на карті.

Після того, як пункт обрано, на карті підсвічуються всі маршрути, які з нього починаються, а праворуч відкривається список проміжних зупинок. Натискайте на маршрути зі списку, щоб побачити деталі: перелік перевізників, рівень комфортності та вік автобусів, наявних на маршруті, а також частоту поїздок.

Натиснувши на “Розклад”, ви можете побачити час та місце проміжних зупинок для обраного маршруту.

Щоб перейти до міжнародних маршрутів, натискайте на кнопку "Міжнародні" у правому верхньому куті екрана. Там ви зможете побачити інформацію про міжнародні маршрути, а також пункти перетину кордону, через які вони проходять.