Традиційно, у червні усіх жителів області та гостей запрошують на святкові культурно-мистецькі події.

На «Мистецтво одного села» запрошують усіх бажаючих в село Новий Корець, що на Кореччині. З 7 червня і аж до 26 червня там триватиме мистецький фестиваль. У програмі заходу – ярмарка із декоративно-прикладного мистецтва, піснеспіви та урочисте відкриття виставки робіт народних майстрів села в обласному краєзнавчому музеї.

14 червня у селі Жобрин, що в Рівне нському районі, влаштують ІІІ-й фестиваль вокально-хорового мистецтва ім. Миколи Дацика. Участь у фестивалі «Пісень у нас – як в тому полі колосу» візьмуть творчі колективи району і області.

Наступного дня, 15 червня, у Рівне нському, Гощанському, Корецькому, Березнівському, та Костопільському районах влаштують веломарафон «Поліська Січ 2019». Велосипендий захід триватиме упродовж 2 днів.

Після цього, в перший день зелених свят, 16 червня, усіх охочих запрошують на «Водіння Куста». Минулого року обряд включили до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Цей традиційних захід відбудеться в селі Сварцевичі Дубровицького району. «Куст» – це молода дівчина, яку її однолітки прикрашають різною зеленню – кленовими гілками чи калиною, виконуючи обрядові та народні пісні.

А вже 17 червня в селі Острівськ, що на Зарічненщині влаштують Етно фестиваль «Бурштиновий шлях». Традиційно фестиваль проходитиме на базі унікальної локації – найдовшої в Європі вузькоколійної залізниці «Антонівка-Зарічне». Цього разу він проходитиме вже ввосьме.

На фестиваль «Біле озеро» в Палац культури РАЕС запрошують усіх охочих 26 червня. Для присутніх колективи будуть презентувати різні розважальні програми. Упродовж двох днів триватиме фестиваль аніматорів.

Дивіться також: ексклюзивну карту вишивають на Рівне нщині

28 червня в Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль козацької пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена». Цього ж дня на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» в селі Пляшева Радивилівського району відбудуться заходи з відзначення 368-ї річниці битви під Берестечком.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber