Рівне продало один з тролейбусів "Шкода"-9Тр у чеське місто Брно. Примітно, що саме у цьому місті його й купили 23 роки тому.

Іще у жовтні минулого року він возив пасажирів у нашому обласному центрі. Відслуживши 23 роки Рівному, тролейбус повернувся у рідне місто.

Фото Юрія Назарчука

- Рівне лишилося останнім містом у світі, де тролейбуси Шкода-9Тр ще експлуатуються з пасажирами. Звісна річ, вони не відповідають вимогам сьогодення, та потребують заміни на нові комфортабельні машини, однак оскільки вони вже являють історичну цінність, спеціально, щоб покататися на них, до Рівного приїжджають туристи – у тому числі, із закордону: з Чехії, Німеччини, Угорщини та інших країн. По мірі надходження нових тролейбусів, старі вилучаються з експлуатації та списуються, однак минулого року, з ініціативи міської влади, було подано пропозицію продавати їх зацікавленим особам, якщо такі знайдуться. Як наслідок – для одного з тролейбусів 9Тр вдалося знайти покупця з чеського міста Брно, де, власне, ця машина експлуатувалася до 1996 року. Таким чином, після майже 23 років роботи у Рівному тролейбус повернувся на батьківщину, де пройде капітальний ремонт та буде служити у якості туристичного, - каже рівненський ентузіаст тролейбусної справи Антон Бриних.

11 липня 2009 року, автор Ігор Григор'єв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному оновлений тролейбус "Шкода" вийшов на рейс

вересень 2018 року, автор Petr Bystro?

Тож днями "рогатий чеський пенсіонер" повернувся н батьківщину.

Як зазначають чеські виданння, транспортна компанія придбала один з тролейбусів, які раніше продавався українському місті Рівне . У Брно тролейбус повинен стати частиною ретро-колекції транспортних засобів Брно після ремонту.

До речі, транспорт вже оглянули та відзначили добрий технічний стан у місцевому ДЕПО. А згодом приступлять до його реконструкції.

Пропонуємо переглянути відео "Рівне 1" 1999 року з проданим тролейбусом у головній ролі.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber