Цільовою аудиторією стали учні 3-4 та 6 класів ЗОШ № 25 м. Рівне.

Спікери заходу розповіли, що практично в кожному класі є учні, які в тій чи іншій мірі стають об’єктами глузувань та знущань, а також агресори, які є ініціаторами булінгу.

Найчастіше цькування ініціюють надміру агресивні діти, які люблять домінувати, тобто бути «головними». Нерідко це відбувається через глибокі психологічні комплекси кривдників. Можливо, це трапляється через те, що вони самі переживали приниження або копіюють ті агресивні й образливі моделі поведінки, які є у їхніх сім'ях.

Зазвичай об'єктом знущань (жертвою) булінгу вибирають тих, хто чимось вирізняється від однолітків. Ця відмінність може бути будь-якою: особливості зовнішності, манера спілкування, поведінки, незвичайне захоплення, соціальний статус, національність, релігійна належність.

Читайте також: Рівне нська поліція закликає батьків не панікувати 

Також часто жертвами булінгу стають діти, які мають фізичні вади, деякі захворювання, недостатньо розвинені соціальні навички, відсутність досвіду життя в колективі, знижений рівень інтелекту, труднощі у навчанні та навпаки високий інтелект, обдарованість і видатні досягнення.

Дітям роз’яснили про найпоширеніші форми та види булінгу, наслідки шкільного насильства, методи протидії цьому та відповідальність за подібні протиправні дії. 

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube