У Рівному патрульні провели рейд. Зокрема, слідкували за однією з найбільш проблемних вулиць Рівного - Київською. Тут в районі автовокзалу рівняни вже давно просять у міської влади пішохідний перехід. Поки його немає - ризикують власним життям, а ще порушують правила - перебігають дорогу у невстановленому місці. Як реагують рівняни на виписані патрульними постанови - розкаже Людмила Слободенюк.

Хтось втікає, а хтось просить вибачення. Так рівняни реагують на патрульних, які попереджають громадян, аби ті не порушували правила дорожнього руху. Вулиця Київська. В межах двохсот метрів - два пішохідні переходи. Але рівнянам зручніше перебігти дорогу там, де зупиняється громадський транспорт. Це місце, за словами поліцейських, найпроблемніше у місті. Скільки рейдів не проводять, а люди все одно вибігають під колеса автомобілів.

За годину роботи - 6 письмових попереджень. Ще більше усних. Двоє патрульних фізично не встигають за порушниками.

Читайте ще: в ДТП у Рівне нському районі постраждала родина із маленькими дітьми (ФОТО)

Рівнянин Андрій працює поруч із проблемним переходом. Каже, щодня бачить сотні рівнян, які нехтують правилами. Тому вважає, що цю ситуацію рейди патрульних не покращать. Тут треба світлофор.

Сьогодні патрульні нікого не штрафують. Виписують письмове попередження. Рівнянин Олександр, який щойно перебігав вулицю у невстановленому місці, обіцяє більше такого не робити.

Порушників патрульні вносять у базу, і якщо впродовж року спіймають ще раз - випишуть штраф.

Штраф не великий, але змушує задуматись. Адже не всі пішоходи усвідомлюють усієї небезпеки, на яку себе наражають. Адже саме раптовий вихід на проїжджу частину - дуже часта причина ДТП з пішоходами.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber