На своїх Facebook-сторінках представники влади та політична партія демонструють ставлення на користь певних кандидатів.

 Громадянська Мережа ОПОРА зафіксувала відразу декілька таких порушень:

На сторінці у соціальній мережі Facebook у групі «Політична партія «Воля» Рівне » опубліковане повідомлення із закликом голосувати за кандидата на пост Президента:

 

«Звертаюсь до всіх прихильників Партії Воля! Просимо Вас, піти сьогодні на виборчі дільниці та проголосувати за Юрія Дерев’янка!».

Крім цього, на своїх профілях у соцмережі Facebook розміщені дописи представників органів влади з ознаками «прихованої агітації» на користь того чи іншого кандидата на пост Президента:

– Олексій Муляренко, голова Рівне нської обласної державної адміністрації:

«Разом із дружиною Наталею на виборчій дільниці підтримали продовження курсу нашої держави до Європейського Союзу та НАТО. Ми голосували за Україну!», – йдеться у повідомленні. При цьому, на основній сторінці його профілю розміщена рамка «Думай» від кандидата на пост Президента Петра Порошенка.

 – Володимир Пилипчук, голова Рівне нської районної державної адміністрації:

«Мій голос – важливий! Зробив свій вибір на підтримку руху України в ЄС та НАТО! Кандидатів багато, Президент – один!», – написав він, використовуючи слоган з передвиборчої агітації кандидата на пост Президента Петра Порошенка.

– Анатолій Смаглюк, голова Зарічненської районної державної адміністрації:

«Зробив вибір заради продовження реформ в Україні, руху для вступу в ЄС та НАТО».

Також на основній фото профілю розміщена рамка «Думай» від кандидата на пост Президента Петра Порошенка.– Олександр Середа, голова Костопільської районної державної адміністрації:

«Я зробив свій вибір за: Перемогу, Об’єднання, Розвиток, Освіту, Шану, ЕС, НАТО, Країну, Оборону. Я за щасливе майбутнє нашої неньки України, за мудрість українського народу, за Божу волю! Слава Україні!».

Аналогічно на фото профілю розміщена рамка «Думай».