фото ілюстративне
Христина Сиволап — українська кінорежисерка та сценарист, стала режисером нового українського фільму "Віддана".

Це повнометражна стрічка за мотивами бестселера української письменниці Софія Андрухович "Фелікс Австрія". В українському прокаті фільм повинен вийти у 2020 році. Зйомки стартували 17 квітня 2019 року. 

Читайте також: У Рівному презентували казку про любов для дорослих (ФОТОРЕПОРТАЖ) 

Історія стрічки починається в Станіславові у другій половині 19 століття. Доктор Анґер втрачає в пожежі дружину, але вдається врятувати двох дівчат – рідну доньку Аделю і доньку хатніх робітників Стефанію. У момент розпачу доктор вирішує виховувати їх разом. Минає 25 років. Дівчата виросли і так само нерозлучні, хоча Аделя тепер заміжня. Стефа ж веде господарство, втамовуючи свою пристрасть у кулінарії. Та вони досі не розуміють, хто вони одна одній: сестри та подруги, чи служниця та господиня. У калейдоскопі любові та ревнощів, подвійних смислів та таємниць грань між реальністю і вигадкою остаточно зникає.

"Я дуже щаслива. На цей момент ми довго чекали. До сьогодні історія існувала лише у нашій уяві. А сьогодні з фантазії вона перейшла у вимір реальності. Нарешті ми можемо не просто уявити Стефу у кімнаті, а побачити на власні очі живу актрису в гримі, костюмі на фоні конкретної локації. Можливо, у цьому і криється магія кіно", - розповіла Христина Сиволап. 

Знімальний процес триватиме до кінця весни, а прем’єру фільму заплановано на початок 2020 року.

До слова, у 2013 році Христина зняла короткометражку "Давай не сьогодні" за власним сценарієм. Бюджет стрічки склав 1 млн грн. Фільм здобув перемогу в конкурсі короткометражних робіт на Трієстському кінофестивалі. У 2017 році була співрежисером телесеріалу "Тато Ден", у 2018 році стала режисером телесеріалу "Вище тільки кохання", а у 2019 році взялася за зйомки телесеріалу "Подорожники". Всі три телесеріали були відзняті для центральних телеканалів України. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber