Фото ілюстративне
Рівненщина туристична виходить на міжнародний рівень. Буклети із архітектурними пам'ятками переклали на китайську мову. Найближчим часом інформаційні матеріали будуть представлені на виставці, що проходитиме у Китаї навесні. Більше дивіться далі у сюжеті.

Руїни, які заворожують. Тараканівський форт - оборонна споруда, архітектурна пам'ятка 19 століття. Розташована неподалік від села Тараканів Дубенського району в мальовничій місцевості над річкою Іквою. Це місце вважається одним із найзагадковіших та найстрашніших в Україні. Жителі намагаються обходити територію стороною, адже ходять чутки, що в Тараканівському форті водяться привиди та нечиста сила. Адже у воєнні часи тут загинуло безліч солдат, душі яких згідно місцевим повір’ям, досі, не можуть знайти спокій. Однак туристів такі історії не відлякують, побачити споруду приїздять чимало людей. Крім Тараканівського форту Рівне нщина багата й на інші архітектурні пам'ятки.

Як розповіла заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Ярослава Гаврилова, Рівне нщина – одна з перших областей, яка виходить на китайський туристичний ринок. Для цього буклети із архітектурними пам'ятками області переклали на китайську мову.

На брошурах зображені понад 30 різних туристичних об'єктів нашого краю. Автор малюнків став рівненський художник Олексій Огонь. Виконані вони у мультяшному стилі.

Зараз художник працює над новими малюнками, які також будуть зображені в буклетах. Митець зізнається, об'єкти намагається не тільки малювати, а й по можливості відвідувати.

І справді, туристичний потенціал нашої області багатий. Для Рівне нщини характерна унікальна замкова культура, що мала оборонне значення. Яскравим прикладом є Тараканівський форт, Дубенський та Острозький замки, Межиріцький монастир-фортеця та інші. Головне - це популяризація таких місць та залучення туристів.
 

До теми: 

"Рівне нщину туристичну" переклали на китайську мову