фото ілюстративне
Печерський районний суд зареєстрував позов митрополита ПЦУ Олександра Драбинко до глави УПЦ МП Онуфрія.

Як повідомили у прес-службі Переяславсько-Вишневської єпархі, позов стосується захисту честі, гідності та ділової репутації. 

Читайте також: Священика з Рівне нщини нагородили за участь в об`єднавчому церковному соборі 

Зокрема в єпархії нагадали, що у 2016 році Синод звернувся до тодішнього президента України. У ньому архієреї УПЦ МП зазначили, що митрополит Олександр став "джерелом інформаційного бруду" та поширював "плітки та наклеп". 

"Водночас, оскільки у Зверненні Священного Синоду вкрай негативно згадано моє ім’я, відразу після публікації Звернення я звернувся з відкритим листом до Блаженнішого Митрополита Онуфрія та до всього єпископату Української Православної Церкви, в якому вказав на безпідставність звинувачень та їх вигаданий, наклепницький характер. Відповіді на мій лист я не отримав, тому у лютому 2019 року прийняв непросте для себе рішення — позиватися до підписанта Звернення — Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви  з позовом про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної (немайнової) шкоди, і 15.02.2019 року звернувся з відповідною заявою до Печерського райсуду міста Києва", - відповів Олександр Драбинко. 

22 травня Печерський районний суд Києва зареєстрував позов митрополита ПЦУ. Та постановив ухвалу про відкриття провадження щодо цієї справи. Відтак, підготовче засідання було призначено на 29 травня. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber