Інспектори в період зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів на Рівненщині.

Відомо, що було складено три протоколи за рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову та 14 за порушення правил рибальства. Також оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно яких конфісковано 11 од. заборонених знарядь лову.

«За даний період у порушників вилучено понад 18 кг риби та одну ліскову сітку. Накладено штрафів на суму 765 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 675 грн», - повідомили у відомстві.

Для прикладу, 21 березня під час проведення рибоохоронного рейду на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Товпижин Демидівського району затримано порушника, котрий здійснював підводне полювання без посвідчення підводного мисливця. У чоловіка вилучено понад 16 кг риби. Сума завданих збитків склала 3 349 грн.

Читайте ще: жителів Рівне нщини закликають добровільно здати зброю

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. В результаті було затримано ще одного підводника, який також не мав посвідчення підводного мисливця. При цьому громадянин спіймав 52 екз. раків. Збитки становлять 1 326 грн.

На громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення. Матеріали справ направлені до районного суду Рівне нської області для притягнення осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси вилучені.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber