Бажаєте самостійно спекти паску, а часу не вистачає? Пропонуємо вам простий рецепт паски, яким користувалися ще наші бабусі.

 Найважливіше в даному процесі - це бажання приготувати паску. Пам'ятайте, що в будь-якій кулінарній справі головним інгредієнтом повинна бути любов. Тільки будучи натхненним, можна приготувати з нічого смачну і ароматну страву.

Що знадобиться для приготування тіста?

Молоко - 1 стакан;

Масло вершкове (не менше 60% жирності) - 150 грам;

Курячі яйця - 4 штуки;

Цукор - 50-100 грам (в залежності від особистих уподобань);

Сіль - 1 чайна ложка;

Дріжджі сухі - 11 грам (1 пакетик);

Борошно - 700 грам;

Горілка - 1-2 столові ложки;

Ізюм - 100 грам;

Цукати - 50 грам.

Чистий четвер: що заборонено робити в цей день

Як спекти паску?

1) Розтопити вершкове масло на мінімальному вогні. В цей же час підігрійте молоко, приблизно до 35 градусів, додайте в нього цукор і дріжджі. Посоліть і чекайте до повного розчинення компонентів.

2) Просійте борошно, бажано двічі. Зробіть воронку в середині і вилийте всередину тепле молоко, розтоплене вершкове масло і горілку. Вбийте яйця і приступайте до замішування тіста. Його потрібно дуже добре вимішувати, не пошкодуйте часу на цей процес.

3) Після ретельного вимішування накрийте миску харчовою плівкою або ж рушником. Поставте її на каструлю з теплою водою і відставте в сторону, приблизно на годину.

4) Поки тісто підходить, беремося за цукати і родзинки. Гарненько їх вимийте і висушіть. Якраз 60 хвилин для цього вистачить.

Сирна паска за рецептом Тіни Кароль

5) Після закінчення години перемішайте ще раз тісто, додайте в нього цукати з родзинками і ще раз замішайте. Нагрійте духовку. Змастіть кожну форму рослинним маслом і посипте борошном. Деякі, до речі, посипають манною крупою, що теж допустимо. 

6) Заповніть форми тістом, але тільки наполовину. Поставте їх в тепле місце (біля тієї ж духовки можна) хвилин на 20, щоб тісто трохи піднялося. Після цього форми можна відправляти в духовку. Випікати паску потрібно при 180 градусах близько 40 хвилин.

7) Кінцевий етап - прикраса паски. Для цього слід приготувати глазур для паски. Полити нею готові паски і прикрасити їх.

Паски готові, смачного!

Що можна покласти у великодній кошик, а що не варто