У Здолбунівській районній філії Рівненського обласного центру зайнятості відбувся семінар для безробітних громадян «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми. Причини та наслідки».

Гостями заходу стали спеціаліст Програми з протидії торгівлі людьми представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні  та координатор антикризових програм, координатор з надання реінтеграційної допомоги постраждалим від торгівлі людьми Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Нині в України триває інформаційна акція щодо Програми з протидії торгівлі людьми, до якої долучилися і фахівці служби зайнятості.

Читайте також: Наркографіті у Рівному мають відмивати жеки й ОСББ 

Висвітлення питання трудової міграції та торгівлі людьми є актуальним питання сьогодення для населення нашої держави. Вже не перший рік спостерігається тенденція щодо пошуку нашими земляками роботи, кращого заробітку далеко від дому, сім’ї, чи то у нашій країні, чи то за її межами.

Не завжди такі спроби заробітку мають позитивний результат.

Що потрібно знати про методи та підходи злочинних угруповань, як себе застерегти від негативних наслідків, розповіла учасникам заходу начальник відділу активної підтримки безробітних Здолбунівської районної філії Рівне нського обласного центру зайнятості.

Під час заходу присутні переглянули слайд-презентації досліджень, проведених Міжнародною організацією з міграції. Представили учасникам семінару і виставку інформаційно-консультаційних матеріалів, брошур та листівок з обговорюваної теми: «Ризики», «Небезпеку видно не відразу», «Твій безпечний шлях до мети», «Локальний захід. Глобальний вплив» та інші, які користувалися попитом серед присутніх.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber