Як правильно вигулювати своїх собак аби бути спокійним не лише за пса, а й за оточуючих людей, або ж не отримати штраф від патрульної поліції. Насамперед, важливу роль відіграє виховання домашнього улюбленця, тобто його дресура - запевнили кінологи. Та без яких речей прогулянка з собачкою обійтися не має. Про це дізнавалися наші журналісти.

Німецька вівчарка - це улюблена порода собак Олега Гєрмана. Разом зі своїм псом чоловік намагаєтся регулярно відвідувати тренування. Каже, це потрібно для того, щоб бути ближчим до свого домашнього улюбленця.

Хоч собака команди й виконує, і свого господаря слухає, все ж без повідка та намордника гуляти не ходить - запевнив чоловік. Адже це не лише правила безпеки, а й закон України.

За яких правил можна вигулювати пса в громадському місті знає й Марія Демянчук. Порода її домашнього улюбленця- стаффордширський тер'єр. Жінка каже, собака не агресивна. Проте правилами вона всеодно не нехтує.

Дивіться також: Шахрайство чи непорозуміння: рівняни звинувачують голову ОСББ у привласненні коштів (ВІДЕО) 

Дресурою собак Сергій Перогов займається уже біля 20 років. Як професійний кінолог він розуміється на поведінці чотирилапих. Чоловік запевняє, навіть добре дресирований пес може не послухатися свого господаря. Адже в громадському місці, собака може чогось злякатися. Саме тому повідок та намордник є обов'язкові на прогулянці з домашім улюбленцем.

Господарям домашніх улюбленів, котрі такими правилами нехують загрожує штраф- розповідають у поліції. У Рівному таких випадків не багато, та все вони є.

У поліції додають, якщо після отримання такого попередження, або ж штрафу господарі домашніх улюбленців порушення продовжують, наступного разу пса можуть конфіскувати.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber